Lockpicking

Alledaagse voorwerpen als lockpick set gebruiken

haarspeld-lockpickset
Geschreven door Wim van Dam

Een leuke manier om jouw lockpicking hobby nog uitdagender te maken, is door jezelf bepaalde restricties op te leggen bij het lockpicking. Misschien heb je op een gegeven moment alle soorten sloten wel gehad en merk je dat je niet verder komt. 

Je maakt het voor jezelf al snel spannend door een beetje creativiteit en humor toe te voegen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je alleen alledaagse voorwerpen voor lockpicking gebruikt.

Lockpicking met paperclip

Niet iedereen loopt de hele dag met een lockpicking setje op zak, dus je zult noodgedwongen af en toe creatief moeten zijn met de items die je gebruikt! Daarnaast maak jij grote indruk op je vrienden en familie als je ter plekke kunt improviseren. 

Er zijn verschillende materialen die eenvoudig om te toveren zijn in een bruikbare lockpick, waaronder de paperclip. Deze zijn vaak ook nog eens op veel plekken te vinden, zodat je bijvoorbeeld op je werk jouw kunsten kunt showen. Bekijk hier: hoe je een slot kunt openen met een paperclip

Lockpicking met ijzerdraad

haarspeld-lockpickset

Met een stukje ijzerdraad kun je veel sloten openen. Het gaat misschien niet erg snel en je hebt niet altijd 100% zekerheid dat het gaat lukken, maar dat maakt de beloning des te groter als het lukt. Lockpicking met een stukje ijzerdraad is niet makkelijk om te leren, maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt verleer je het niet meer. 

Waar lockpick setjes lockpicks met verschillende soorten uiteinden hebben, kun je dit zelf ook maken van ijzerdraad en een tang en vijl. Je moet hier een beetje mee experimenteren. Dat is ook wat het zo leuk maakt.

Lockpicking met een haarspeld

Was dit het eerste waar je aan dacht toen je hoorde van lockpicking? Er bestaat nog altijd een clichébeeld van de vrouw die een haarspeld uit haar kapsel trekt om zo op heroïsche wijze een slot te kraken. Toch kan dit echt! 

Linda van der Kroon, liefhebster van alles dat met haarverzorging te maken heeft en schrijfster voor de ALLABOUTHER-website, zegt dat meer dan de helft van de vrouwen regelmatig haarspeldjes draagt of deze in haar tas heeft rondslingeren. Grote kans dus dat er een haarspeldje voorhanden is als je hier mee wilt oefenen.

Hoe maak je een lockpick set van haarspelden?

Creatieve uitdagingen

Je kunt jezelf natuurlijk nog veel meer creatieve uitdagingen opleggen om je hobby spannender te maken. Een eenvoudige manier is door op tijd te gaan lockpicken. Geef jezelf 1 minuut om een bepaald slot te kraken, maak een slot geblinddoekt open of maak een slot open met handschoenen of wanten aan. 
Je kunt hier zelfs een hele show van maken. Waar denk je dat Houdini en Hans Klok mee begonnen zijn? Haast alle illusionisten en goochelaars hebben een truck met sloten en ontsnapping in hun repertoire. Houdini lichtte zelfs een tipje van de sluier op in zijn boek Handcuff Secrets.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment