Lockpick Technieken Lockpicking Slotenmaker Tutorial

Auto sleutel in auto laten liggen? Probeer deze 6 manieren!

auto-slot-openen-zonder-sleutel
Geschreven door Wim van Dam

Heb jij weleens je sleutel in je auto laten liggen terwijl je hem op slot deed? Ik hoop het niet voor je want in de meeste gevallen is het een erg nare ervaring die je onnodig veel frustratie, tijd en in sommige gevallen zelfs veel geld kan kosten.In dit artikel wil ik je graag 6 trucjes laten zien waarmee je weer opnieuw toegang kunt krijgen tot je auto. We gebruiken hier geen duur gereedschap voor maar gewoon alledaagse objecten zoals: veters, een kleerhanger, de antenne van je auto of zelfs je ruitenwissers!Het klinkt misschien moeilijk te geloven, maar de methodes werken echt! Het ligt natuurlijk wel aan welke auto je hebt. Nieuwere auto’s zijn beter uitgerust en het is dan ook moeilijker om deze sloten open te krijgen. Ze hebben automatische sloten en beveiligingssystemen, maar het is niet onmogelijk hierin te komen. We zullen een aantal methodes geven die je kunt proberen voordat je iemand belt om hulp.

Methode #1 Gebruik je schoenveter
Dit klinkt erg lastig, maar je kunt je deur binnen seconden open krijgen met behulp van je veters. Een ander soort touwtje werkt ook. Maak een schuifknoop in het midden van het touw zodat je het kunt aantrekken.
Hou een uiteinde van het touw in je hand, laat deze door de hoek van de autodeur glijden. Beweeg een beetje op en neer zodat de knoop over de deurklink valt. Nu hoef je alleen nog maar aan het uiteinde van het touw te trekken zodat de deurklink omhoog gaat, en de deur opent!
Dit werkt natuurlijk niet voor auto’s waarvan het mechanisme aan de zijkant van de deur zit. Maar als de klink van de deur zich bovenin bevindt (zoals op de foto’s), is er een kans dat dit gaat werken. Methode #2 Gebruik een lange hengel
Zo lang je het bovenste gedeelte van je deur een beetje los kunt wrikken, kun je een wig en hengel gebruiken om je auto open te krijgen. Laat de wig door het bovenste gedeelte van de auto naar binnen glijden. Als je je verf niet wilt beschadigen, is het verstandig om plastic over de hengel te doen.
Wat handig om te gebruiken is, is een wig waar je lucht in kunt pompen. Als je deze door de deur wringt, kun je er vervolgens lucht in pompen, zodat de deur nog iets meer opent. Als de deur voldoende geopend is, kun je met de hengel je deur openen.
Zonder wig waar lucht in gepompt kan worden, kan het ook, alleen is dit iets moeilijker. In de volgende video lijkt het heel makkelijk. Methode #4 Gebruik een kledinghanger
Dit is een van de meest gebruikte methodes om je autodeur te openen. Je kunt een kledinghanger zo ombouwen dat het een soort doe-het-zelf Slim Jim is. Deze methode werkt het beste bij handmatige sloten, bij automatische sloten kun je beter de andere methodes proberen.
Buig met behulp van een buigtang de kledinghanger zo om dat een kant recht is en de andere gebogen. Deze kant gebruik je om de controle-arm binnen in de deur omhoog te trekken.
Laat de hanger door de deur naar binnen glijden totdat de haak ongeveer 5 cm lager is dan het punt waar de raam en de autodeur in elkaar over gaan. Naast de deurklink bevindt zich de controle-arm meestal. Bekijk een online afbeelding van jouw auto van tevoren, de locatie verschilt per auto.
Draai de hanger zo dat de haak naar de deur wijst. Probeer deze haak om de controle-arm heen te krijgen, wat niet altijd even gemakkelijk is. Als dit lukt, trek dan omhoog, de autodeur zal open gaan.
Nogmaals, deze methode werkt dus alleen bij handmatige sloten. Deze zijn meestal te vinden bij oudere auto’s. Bij nieuwere auto’s is het ook te gebruiken, maar dan moet je het tussen de deur en de rest van de auto (zoals in Methode #2) in duwen, zodat je het van binnenuit open kunt maken. Methode #6 Gebruik je ruitenwisser
Zolang de deur op een kier staat, kun je je ruitenwisser van je auto afhalen en deze door de kier steken. Hiermee kun je of de sleutels van de stoel afhalen, of op de ontgrendel knop drukken. Je kunt eigenlijk alles gebruiken wat lang genoeg is. Maar als je zo snel niets weet vinden, is je ruitenwisser erg handig.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment