Prepping Survival Urban Survival

Sap uit een Berk

Geschreven door Wim van Dam

Bomen bevatten veel sap die ze via de wortels opnemen. Sommige bomen produceren ook drinkbaar sap.

Dit kan in sommige situaties erg handig zijn om gebruik van te maken. Een grote Berken boom kan dagelijks wel 1 tot anderhalf liter aan berkensap opleveren.

Het is niet alleen maar vocht maar het bevat ook vitamine C, tannine en etherische oliën.

Vooral in de lente produceren ze erg veel sap. Er zijn verschillende methodes om dit sap uit de boom te krijgen.

 

Methode #1

Zoek een mooie tak uit die niet te dik en niet te dun is en snij deze schuin af. Met een beetje handigheid kun je er ook nog een veld fles aan vast maken om zo het sap op te vangen.

 

 

Methode #2

Door een V snede te maken in de stam van de berken boom en er vervolgens een stukje schors in te steken kun je ook veel sap uit de boom krijgen.

Als je het een beetje goed uitmeet dan kun je hier ook gemakkelijk een bakje onder zetten om zo het sap op te vangen.

 

 

Methode #3

Met een boormachine of handboor kun je ook een gat in de stam van de berken boom boren. Vervolgens kun je er een stok in slaan met een gootje erin om het sap er langs te laten lopen. Hier onder kun je dan een bakje zetten om het sap op te vangen. Met deze methode vang je het meeste sap omdat je tot diep in de boom doordringt. Let er wel op dat je het gat weer netjes afsluit door er een stok die het dicht klemt in te slaan. Anders blijft de boom leeg lopen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment