Lockpicking

Zo bespaar je geld met lockpicking

lockpicking
Geschreven door Wim van Dam

Als lockpicking je hobby is denk je wellicht niet direct aan het geld dat je met lockpicking kunt besparen, maar toch is het zo. Waarschijnlijk heb jij jezelf wel eens buitengesloten van je eigen huis of auto. Dit is niet alleen ongelooflijk vervelend omdat je jezelf dom voelt, maar kan ook nog eens in de papieren lopen. Zeker als je ’s avonds een slotenmaker moet laten komen! Gelukkig zijn daar jouw lockpicking skills.

Niet meer afhankelijk

Jij weet zelf hoe je jouw slot weer open krijgt. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van een professionele slotenmaker. Je bespaart veel geld, flink wat tijd omdat je niet op de hulptroepen hoeft te wachten en het geeft ook nog eens waanzinnig veel voldoening als je geen hulp van buitenaf hoeft op te trommelen. Zodra jouw vrienden en familie lucht krijgen van jouw vaardigheden kan je ervan uit gaan dat ze af en toe een beroep gaan doen op jouw vaardigheden. Het is voor iedereen handig om iemand te kennen die kan lockpicken! 

Wist je trouwens dat niet alle slotenmakers betrouwbaar zijn? Onlangs waarschuwde de politie voor louche slotenmakers die bewoners financieel een loer willen draaien. 

Levens redden

Er zijn zelfs meerdere gevallen bekend waarin lockpicking levens heeft gered. Zo was er bijvoorbeeld iemand die zijn vader heeft gered die maar niet zijn telefoon op nam. Bij onrust of onzekerheid hoef je niet te wachten tot iemand aan de deur komt. In sommige gevallen kan dit niet eens! Zonder schade te veroorzaken kom jij de woning in.

Geen schade

Dit brengt ons bij een ander belangrijk punt op het gebied van kosten besparen middels lockpicking. Omdat je sloten open krijgt zonder deze open te breken, veroorzaak je geen schade. Het is dus niet nodig om nieuwe sloten of kozijnen aan te schaffen, of zelfs een nieuw raam omdat jij geen andere optie zag dan een raampje intikken. Goed, het zal waarschijnlijk niet al te vaak gebeuren dat jij jezelf buitensluit of om een andere reden een slot moet openen, maar als het gebeurt ben jij blij dat je weet hoe je deze kraakt. 

Benodigdheden voor lockpicking

Lockpicken is ook nog eens erg goedkoop om te leren. Je kunt gewoon een lockpick setje bestellen. Naast een hamer, stanleymes en jouw verschillende soorten schroevendraaiers is dit essentieel gereedschap in je gereedschapskist. Er zijn verschillende soorten sloten in Nederland, waaronder het cilinderslot. Dit slot is toevallig ook het leukst om te openen, omdat het voelt alsof je een puzzel op moet lossen. 

Oefen het liefst met een slot dat je niet nodig hebt, want er bestaat zeker in het begin een risico op het beschadigen van het slot. Lockpicks sets bestaan uit verschillende lockpicks, maar je kunt deze zelfs zelf maken van wat paperclips die je met een vijl bewerkt. Vervolgens heb je flink wat geduld nodig, omdat je van tevoren niet weet wat de kwetsbaarheden van een slot zijn. Hoe beter je wordt, hoe eenvoudiger het is om een slot open te krijgen.


Wil jij leren lockpicken? Download dan nu het Lockpicking Handboek!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment