Uncategorized

Brievenbus openen zonder sleutel

brievenbus-slot
Geschreven door Wim van Dam

In dit artikel ga ik je precies uitleggen hoe je een brievenbus kunt openen zonder sleutel.

Brievenbussen hebben over het algemeen ongelooflijk slechte sloten. Ze maken in de meeste gevallen gebruik van een klein plaatjescilinderslotje. Plaatjescilindersloten lijken meer voor decoratie dan dat ze echt veiligheid bieden.

Deze filmpjes geven je een idee van hoe het principe werkt:

Ze maken dus gebruik van plaatjes in plaats van pinnen. Ok√© heel leuk maar hoe open je zo’n brievenbus slot dan?

Methode 1.

Je kunt gewoon standaard lockpick technieken toepassen om het slot te openen. Een beetje redelijk sloten bieden nog aardig bescherming tegen handmatig lockpicken maar plaatjescilindersloten daartegen zijn meestal zeer eenvoudig te lockpicken.. Een kind kan de was doen:

Methode 2.

Een andere manier die redelijk op handmatig lockpicken lijkt is het gebruik van jiggler keys. Jiggler keys zijn sleutels die lijken op normale sleutels maar die speciaal ontworpen zijn om in elk slot te passen. Door er een beetje mee te “jigglen” of te wel wiebelen kun je als je geluk hebt het slot gewoon openen net alsof je het slot opent met de correcte sleutel.

Het verschilt per slot hoe effectief de jiggler keys zijn. Je moet maar net geluk hebben dat de jiggler key die je gebruikt, lijkt op de originele sleutel van het slot.

Methode 3.

Wat hier ook nog op lijkt is het gebruik van een blanke sleutel of iets dat daar op lijkt. Dit trucjes werkte verbazend goed op de axa sl7 fietssloten. Het werkt als volgt:

Het is misschien lastig om een blanke sleutel te vinden voor het plaatjescilinder slot. Maar eigenlijk kan alles dat lijkt op een blanke sleutel ook gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klein mesje. In het verleden heb ik dit proces weleens succesvol herhaald met het handvat van een klein thee lepeltje. Het voorwerp dat je wilt gebruiken moet natuurlijk wel net goed in het sleutelgat passen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment