Slotenmaker

Cilinderslot uitboren voorkomen

cilinderslot-uitboren-voorkomen-thumb
Geschreven door Wim van Dam

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Wat betreft inbraak kun je met een beetje voorbereiding de kans op inbraak enorm verkleinen..

De meeste inbrekers zijn namelijk gelegenheids inbrekers. Ze breken dus alleen bij woningen in wanneer er zich een makkelijke situatie voordoet. Door gebruik te maken van wat simpele anti inbraak maatregelen kun je de kans op inbraak echt drastisch verkleinen.
 

Cilinderslot uitboren voorkomen

cilinderslot-uitboren-voorkomenHet uitboren van een cilinderslot is een bekende manier om een slot te openen. Hierbij worden de pinnen binnenin het slot simpelweg helemaal weggeboord. Zo kan het slot vervolgens makkelijk open draaien.

Het uitboren van een cilinderslot wordt echter vooral gedaan door slotenmakers en niet zo zeer door inbrekers. Dit omdat het meer lawaai geeft, het langer duurt en iets lastiger uit te voeren is dan andere technieken. Het heeft wel als voordeel dat er echt alleen maar schade wordt toegebracht aan het cilinderslot en niet aan de deur of het beslag. Dit is weer voordelig voor slotenmakers.

De techniek waar je echt voor moet oppassen is kerntrekken. Deze techniek is veruit de meest voorkomende inbraak techniek. Als je dus de kans op inbraak wilt verkleinen dan kun je het beste gebruik maken van goede kerntrekbeveiliging.

Wanneer je gebruik maakt van een cilinderslot met kerntrekbeveiliging dan bieden deze vaak ook al gelijk bescherming tegen het uitboren van je cilinderslot.
 

Wat is een goed cilinderslot tegen uitboren?

Als je op zoek bent naar een goed veiligheidscilinderslot dan raad ik je aan om een cilinderslot te nemen met 3 SKG sterren en van een bekend merk als NEMEF. Deze sloten bieden de beste anti inbraak beveiliging.

Over het algemeen heb ik een redelijk nuchtere Nederlands besparende instelling en probeer ik altijd een goedkoper alternatief te vinden. Maar in mijn ervaring is het heel duidelijk dat wat betreft sloten. Bij sloten maakt het namelijk wel degelijk een heel groot verschil of je voor kwaliteit of prijs gaat.

Als je het in perspectief plaatst zijn die paar extra tientjes een kleine prijs om te betalen voor de veiligheid van je spullen en je gezin!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment