Lockpick Technieken Lockpicking

Deur openen met een pasje

flipperen2
Geschreven door Wim van Dam

Een deur openen met een pasje, ook wel bekend als flipperen is de meest voorkomende inbraakmethode in Nederland. Dit komt omdat het een snelle en simpele manier is om een deur te openen.
 


Door een stukje plastic tussen de deur en het kozijn te duwen, duw je het palletje van het slot opzij. Op dit moment kun je dus de deur openen.

 

Deur openen met een pasje

 
Om te beginnen heb je een plastic kaart nodig of iets dat erop lijkt. Je kunt er je bankpasje voor gebruiken of je rijbewijs maar dat is niet aan te raden omdat er altijd een kans is dat de kaart tijdens gebruik beschadigd raakt.

plastickaart

Wat ik ook weleens voorbij heb zien komen is het plastic van een plastic fles. Je kunt met een schaar of mesje een stukje plastic uitsnijden om dit te gebruiken. Het is even uitproberen om materiaal te vinden dat goed werkt voor jou techniek en scenario. Sommige deur kieren zijn bijvoorbeeld smaller waarvoor je dus ook een dunner pasje voor nodig hebt.

Hoe kun je flipperen voorkomen?

Flipperen is echt super makkelijk te voorkomen door gewoon je slot op slot te draaien. Sowieso kun je de kans inbraak met maar liefst 95% verkleinen door simpelweg gebruik te maken van goede sloten en de logische richtlijnen van inbraakpreventie te volgen.

Dit percentage is zo hoog omdat 80% van de inbraken gepleegd wordt door gelegenheidsinbrekers. Dit zijn inbrekers die alleen toeslaan wanneer ze weten dat ze makkelijk binnen kunnen komen en snel weg kunnen gaan.

Als je het deze inbrekers dus ook maar een beetje lastig maakt dan zullen ze jou huis gewoon overslaan.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings