Lockpicking

Fietssleutels kwijt? Breek je fietsslot open!

fietsslot-openbreken-ok
Geschreven door Wim van Dam

Wil je net op je fiets stappen, is je fietssleutel nergens te vinden… Vooral wanneer je haast hebt is dit echt onwijs vervelend!

fietssleutel kwijt

Op deze pagina wil ik je uitleggen hoe je een fietsslot kunt openbreken.

Kun je al lockpicken? Dan is het helemaal makkelijk want dan hou je het slot intact. Mocht je dan de sleutel later terug vinden dan kun je hem er zo weer insteken en gebruiken!

pijl-beneden

Bekijk deze 5 manieren om je fietsslot open te breken

Haakse slijper

Hangslot Trucjes

Betonschaar

AXA Trucje

Lockpick set

Het verschilt per scenario welke van deze middelen je het beste kunt inzetten wanneer je de fietssleutel kwijt bent.

Staat je fiets bijvoorbeeld thuis in de schuur en heb je het idee dat je de sleutel later nog tegen kan komen? Dan kan het misschien beter zijn het slot te lockpicken in plaats van het kapot te slijpen.

Lees verder om erachter te komen hoe je deze methodes kunt toepassen om je fietsslot open te krijgen.

pijl-beneden

Fietsslot openbreken met een haakse slijper

Het open breken van een fietsslot gaat het makkelijkste met een haakse slijper. Hiermee is elk slot binnen enkele minuten of zelfs secondes geopend.

Fietsslot openbreken met een haakse slijper

Door slim te slijpen kun je het slot met één snede openen. Let hierbij op dat je zo ver mogelijk van het einde van de beugel slijpt. Op het plaatje is het groene streepje ongeveer het einde van de beugel.

Als je het eenmaal door hebt dan kun je elk type fietsslot binnen secondes open breken.

Heb je geen haakse slijper? Of staat je fiets ergens waar je geen stroom aansluiting hebt? Het is ook mogelijk om een haakse slijper op accu te lenen via het deel platform Peerby.com  Of je gebruikt een betonschaar!  

pijl-beneden

Fietsslot openbreken met een Betonschaar

De betonschaar is bekend vanwege het vermogen om zeer sterk materiaal door te kunnen knippen. Hangsloten of kabelsloten zijn hier vooral erg gevoelig voor.

Discussloten, beugelsloten en dikke kettingsloten zijn vaak gemaakt van zulk sterk materiaal dat het lastig is deze open te breken met een betonschaar.

Toch zijn veel sloten gevoelig voor de kracht van de betonschaar. Doordat de handvatten redelijk lang zijn kan er namelijk veel kracht uitgeoefend worden.

Krijg je het slot niet open? Probeer de betonschaar met een kant op de grond te laten rusten. Op deze manier kun je extra druk uitoefenen.

pijl-beneden

Fietsslot openen met Lockpicks

Het ligt er een beetje aan wat voor fietsslot je hebt, maar veel fietssloten zijn met een beetje geduld open te priegelen met lockpicks.

Op deze pagina vindt je een complete instructie om een slot te openen met lockpicken.Het is eventueel ook mogelijk om hiervoor een lockpick gun in te zetten.

Hier kun je meer over lezen deze pagina: Wat is een lockpick gun?

Een simpele versie van een lockpick gun kun je ook zelf maken. In deze handleidingen staat het stap voor stap omschreven: Hoe maak je een simpele lockpick gun? of Hoe maak je een elektrische lockpick gun?

pijl-beneden

Hangslot openen met Trucjes

Deze technieken werken alleen voor hangsloten. Het ontwerp van een hangslot bevat nogal wat fouten. Door deze fouten uit te buiten is het mogelijk om schadeloos het hangslot te openen.

Hangslot openen met een Shim

Hangslot openen met een Combpick

Hangslot openen door erop te tikken

pijl-beneden

AXA fietsslot openen door Trucje

Mocht je toevallig een van deze sloten op je fiets hebben dan zijn deze sloten waarschijnlijk heel makkelijk te openen. Door een defect in het slot zijn deze sloten te openen met een blanke sleutel van het slot. Lees hier meer: Wat iedereen hoort te weten over AXA Fietssloten.

Dit defect is overigens ook bij andere fietssloten gevonden. Het is onbekend hoeveel fietssloten er precies kwetsbaar zijn voor deze techniek.

Deze techniek is ook getest op verschillende sloten zo blijkt dat veel goedkopere fietssloten zoals fietssloten van de action hier ook vatbaar voor zijn.

pijl-beneden

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

6 Reacties

  • Wat een ongelofelijk dikke meloenen heeft die vrouw die dat slot doorzaagt! Verder een leuke pagina met handige tips. De informatie vind ik makkelijk te lezen, terwijl ik vaak heel snel wordt afgeleid, maar hier gelukkig dus niet. Ik heb heel veel fietsen in mijn schuur staan, maar van de meeste heb ik de sleutel niet meer. Veel fietsen zijn van vrienden gekregen, maar heb ook sommige zelf gerestaureerd. Ik wilde ze al een tijdje verkopen, maar niemand wilde een fiets kopen dat op slot stond. Nu weet ik gelukkig wat ik nodig heb om ze van het slot te halen. Ik ga van de week met twee flinke meloenen die sloten proberen door te zagen.

  • En hoe kom je dan aan die spullen zoals een betonschaar en slijptol? Zonder ze zelf te kopen? Dat zou handig zijn om te weten.

Leave a Comment