Gevelbekleding met effectieve isolatie

Gevelbekleding is de kunst om gebouwen met behulp van vorm, kleur en structuur een gezicht en een eigen karakter te geven. Naast esthetische waarden spelen echter ook functionaliteit en een lange levensduur een doorslaggevende rol bij het behoud van de waarde.

Isolatie van gevelbekleding

Hoogwaardige isolatie biedt tal van voordelen. Enerzijds kunnen goed geïsoleerde en beschermde gevels zowel de bedrijfskosten als de verwarmingskosten aanzienlijk verlagen. Dit is ook een milieuvriendelijk effect dat steeds meer door de overheid wordt geëist en bevorderd. Aan de andere kant kan elk isolatiesysteem worden gecombineerd met talrijke decoratieve gevelbekledingssystemen die veel verder gaan dan alleen een selectie van kleuren en texturen.

Energie-efficiëntie kan zo mooi zijn…

De stenen gevelbekleding ontvouwen hun volledige potentieel in combinatie met innovatieve isolatiesystemen, zoals bijvoorbeeld de aan de achterzijde geventileerde gevelisolatiesystemen, die perfect zijn aangepast voor gebruik met de klinkerbekledingsstroken. Een efficiënte gevelisolatie betekent een pluspunt in duurzaamheid en dus een engagement voor energie-efficiënt bouwen – vandaag de dag onmisbaar in het arsenaal van de moderne architectonische taal. De robuuste, harde klinkerstenen riemen vormen de beschermende buitenkant van het totale systeem, dat niet alleen een esthetische maar ook een functionele component heeft: het biedt effectieve bescherming tegen alle denkbare invloeden zoals vorst, hitte, slagregen, sneeuw of hagel.

Met de optisch veelzijdige kleibekleding van klinkerstenen kan een hele reeks effecten en indrukken op de gevel worden gecreëerd. Moderne composities maken bijvoorbeeld gebruik van het contrast van donkere gevelstenen met lichtgekleurde voegen – of omgekeerd. Een bijzondere spanning wordt gecreëerd door iriserende klinkerstenen. Klinkerstenen bieden maximale vrijheid bij het ontwerpen van gevels. Typische regionale bouwstijlen kunnen ook perfect worden gerealiseerd met klinkerstenen – een architectonisch waardevolle bijdrage aan het behoud van traditionele stadsgezichten.

De strakke geometrie van de klinkersteenbekleding kan worden doorbroken en slim worden genuanceerd met organische, vlakke pleisterstructuren. Afhankelijk van het totaalconcept kunnen de korrelgrootte, de oppervlaktestructuur en de kleur van het pleisterpatroon vrij worden samengesteld. Glad, korrelig, mat of metallic, het pleisterwerk gaat een esthetische dialoog aan met de kleiplaten en creëert zo een bijzonder harmonieus design.

Posted in

admin