Lockpicking

Hangslot openen met combpicks

hangslotcombpick
Geschreven door Wim van Dam

Hangslot openen met combpicks

Een combpick is een lockpick tool waarmee u het hele binneste slot mechanische naar beneden duwt. Dit zorgt ervoor dat de pinnen uit de weg gaan en draaiing mogelijk is.

combpick

Doordat alles wordt weggedrukt komt er een grote druk op de veertjes te staan. Hierdoor is er een kans aanwezig dat u het slot kapot maakt omdat de veertjes door de grote druk kunnen beschadigen.

Combpicks zijn online verkrijgbaar bij de lockpick webwinkel. Ook zijn ze zelf te maken.

Deze techniek werkt ook bij andere sloten dan hangsloten. Alleen bij hangsloten werkt hij opvallend goed omdat er vaak wat meer beweegruimte in het sleutel profiel zit.

Bekijk ook de andere methodes om hangsloten te openen:

  1.  Hangsloten maken gebruik van een stiftcilinderslot. Dit betekend dat ze kwetsbaar zijn voor handmatig lockpicken.
  2.  Sloten die gebruik maken van een stiftcilinderslot zijn ook kwetsbaar voor impressioning.
  3.  Theoretisch zijn bijna alle stiftcilindersloten kwetsbaar voor combpicks maar het blijkt in de praktijk dat hangsloten hier extra gevoelig voor zijn.
  4.  Door het ontwerp van het hangslot is het gebruik van een shim een algemene zwakte die voor elk hangslot geldt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

  • Ik heb een setje gekocht en het zeer interessante boekje gelezen.
    Worden er in Nl of Be cursussen gegeven over lockpicking.
    Groeten.

Leave a Comment