Lockpicking

Hangslot openen met Shims

hangslot-openen-shims
Geschreven door Wim van Dam

Onlangs heb ik ontzettend veel leuke en aardige berichtjes gekregen van de nieuwsbrief lezers. Ik had namelijk een mailtje verzonden waarin ik vroeg naar wat onze bezoekers graag wilden leren.

Een aantal zeiden dat ze meer wilden weten over het openen van hangsloten, dus vandaar dit berichtje. Veel plezier!

Wanneer je de inhoud op deze pagina waardeert zouden we het echt superleuk vinden als je deze pagina zou delen met je vrienden of andere mensen waarvan je denkt dat ze deze pagina waarderen!

[addtoany]

Hoe kan je een hangslot openen zonder sleutel?


Voor zover ik weet zijn er 4 verschillende zwaktes bij hangsloten die er niet horen te zijn:

 1.  Hangsloten maken gebruik van een stiftcilinderslot. Dit betekend dat ze kwetsbaar zijn voor handmatig lockpicken.

 2.  Sloten die gebruik maken van een stiftcilinderslot zijn ook kwetsbaar voor impressioning.

 3.  Theoretisch zijn bijna alle stiftcilindersloten kwetsbaar voor combpicks maar het blijkt in de praktijk dat hangsloten hier extra gevoelig voor zijn.

 4.  Door het ontwerp van het hangslot is het gebruik van een shim een algemene zwakte die voor elk hangslot geldt.
Mocht je meer kwetsbaarheden weten, geef dan een reactie onderaan dit bericht zodat ik dit artikel kan bijwerken.

Hoe open je een hangslot met een shim?hangslot-shim-lockpick


Wanneer een hangslot op slot zit, valt het palletje perfect in het stalenframe. Deze sluiting is sterk genoeg om te voorkomen dat hij met grof geweld kan worden open gemaakt.hangslot-lockpick-shim-2Er is echter een simpele maar effectieve manier om dit te omzeilen. Met een shim kunt u het palletje los koppelen van het metalen frame waardoor het slot open kan zonder gebruik van een sleutel.

Gebruik een shim met beleid, doordat ze gemaakt zijn van dun metaal
wat nodig is om tussen de dunne kier te komen zijn ze erg kwetsbaar.
In combinatie met een draaiende beweging en een voorzichtige druk
naar beneden kunt u de shim tussen de kier krijgen.

Soms is het makkelijk om de shim eerst tussen de kier te krijgen en daarna met een draaing de blokkering ongedaan te maken.

padlock-shims-both
Er bestaan ook hangsloten met 2 palletjes. Deze dient u te gelijktijdig met 2 shims te openen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

5 Reacties

 • Beste lockpickinguniversiteit hebben jullie misschien ook een adres voor mij waar ik deze kan kopen om uit te proberen op mijn schuurslot? Deze zit nu al een paardagen dicht vanwegen een verloren sleutel. Maar vind het zonde om het slot gelijk kapot te slaan want dan zul je zien dat je de sleutel diezelfde dag nog terug vind. Dus ik dacht dat dit misschien een leuke mogelijkheid was.

 • Hé grappig, ik wist niet dat dit zo makkelijk kon. Ik heb er zelf een gemaakt van een bierblikje en had mijn abus hangslot redelijk snel open..

 • Een hangslot openen door middel van twee steeksleutels
  Je steekt deze tussen de stangen en maakt een draaiende beweging door de twee draaimomenten krijg je zeer veel zijdelingse kracht op het slothuis zelf waarbij vaak de zijkant openbreekt . Lastiger op grot hangsloten

 • Ik heb eigenlijk vandaag voor mijn scooter een lok pick nodig en wil het ook graag gaan leren als hobby maar Mn scooter moet vandaag gewoon na huis ben bang dat ik m tot dinsdag niet mag laten staan aangezien de politie al belde ( t stuurslot moet eraf, niet de ketting die sleutel heb ik nog) dus mijn vraag is eigenlijk. waar vind ik zonder online te
  Bestellen dus een gewone winkel die evt ook lockpicksets verkoopt?

  Ik woon in Roermond (mocht iemand toevallig hier in een winkel weten…)

  Ik wil als ik m van t stuurslot af heb wel graag een nieuw slot op laten zetten. Kan dit wel nog met een scooter na hij open gepicked is?

  Thanks

Leave a Comment