Lockpicking

Tik je hangslot open met dit simpele trucje

hangslot-opentikken
Geschreven door Wim van Dam

Weer een nieuwe lockpick techniek ontdekt waar sommige hangsloten erg kwetsbaar voor zijn. Tot nu toe heb ik het alleen nog maar zien werken bij Masterlocks:

Deze gasten waren er vroeg bij, de video is zo’n 3 jaar geleden geupload:

Bekijk ook andere bekende kwetsbaarheden van hangsloten:

    1.   Hangsloten maken gebruik van een stiftcilinderslot. Dit betekend dat ze kwetsbaar zijn voor handmatig lockpicken.
    1.   Sloten die gebruik maken van een stiftcilinderslot zijn ook kwetsbaar voor impressioning.
    1.   Theoretisch zijn bijna alle stiftcilindersloten kwetsbaar voor combpicks maar het blijkt in de praktijk dat hangsloten hier extra gevoelig voor zijn.
  1.   Door het ontwerp van het hangslot is het gebruik van een shim een algemene zwakte die voor elk hangslot geldt.

Mocht je meer kwetsbaarheden weten, geef dan een reactie onderaan dit bericht zodat ik dit artikel kan bijwerken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

2 Reacties

  • Goed dat jullie bovenstaande informatie delen met jullie lezers! Zo zorgen we er met elkaar voor dat inbrekers geen kans meer maken! En worden ervan bewust wat de noodzaak is van het goed beveiligen van huizen, fietsen enzovoort! Bedankt!

  • Hoi, een andere manier om een hangslot te openen : knife attack werkt in sommige gevallen ook bij dubbel vergrendelende beugel of in combinatie met een shim voor de ene grendel en de knife voor de andere grendel ( locking bolt)

Leave a Comment