Lockpicking

Hema sloten zijn eenvoudig te openen

HEMA-fietssloten-makkelijk-te-openen
Geschreven door Wim van Dam

Het is onder lockpickers al een langere tijd bekend dat veel sloten minder veilig zijn dan dat de verkopers het willen doen lijken.
 

Veiligheid is geen prioriteit

 
Vooral bij goedkopere massa productie sloten lijkt het erop alsof de fabrikanten daarvan minder prioriteit geven aan de veiligheid van deze sloten. Dit is ook niet heel raar, omdat de consument dit ook niet doet.
ketting-met-slot-hema-chain-with-lock
Consumenten willen gewoon een goed en goedkoop slot. Maar het is lastig voor een leek om erachter te komen wat nou een goed slot is. Ze lijken allemaal hetzelfde, dus waarom zou je dan een duurdere kiezen?

Goedkoop is duurkoop

Goedkopere sloten verkopen beter.. Voor leveranciers is het dus belangrijk dat ze het product met scherpe prijzen kunnen aanbieden. Hierbij komt de werkelijke veiligheid die zo’n product biedt op de achtergrond.


 

Eenvoudig te openen met andere sleutel

Kassa nam met veertien sloten de proef op de som. Het gaat om de sloten die in schappen liggen als ‘ketting met slot’. Uit de test bleek dat een op de zes sloten kon worden geopend met de sleutels van een ander slot. Eén slot was zelfs open te krijgen met de sleutels van de dertien andere sloten. Eén sleutel was goed om vijf sloten te openen.

Kassablokkade

HEMA heeft direct maatregelen genomen om te voorkomen dat de sloten worden verkocht. Bovendien wordt er een onderzoek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid ingesteld. Klanten die het slot al hebben gekocht, kunnen dat terugbrengen en krijgen dan hun geld terug.

Meer onderzoek

Naar aanleiding van deze ontdekking is Kassa nog verder op onderzoek gegaan.Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

  • Zoals altijd geeft dit weer een mooi beeld van de werkelijke veiligheid die sloten bieden. Alles moet maar zo goedkoop mogelijk maar dit gaat echt ten koste van de veiligheid!

Leave a Comment