Lockpicking

Hotel gast onthuld hoe makkelijk zijn deur te openen is

Hotelslot flipperen met de LockpickingLawyer
Geschreven door Wim van Dam

Onlangs zag ik een video voorbij komen van de LockpickingLawyer. Een van de grotere youtube kanalen die regelmatig goede video’s online zet gerelateerd aan lockpicking. (Andere goede kanalen zijn: BosnianBill en Lock Noob.)

In de video laat hij zien hoe hij binnen 2 seconden de deur van zijn eigen hotel kamer weet te openen met niets meer dan de “Do Not Disturb” deurhanger.

De LockpickingLawyer, die ook in zijn echte leven werkzaam is als advocaat in de omgeving van Washington, begint in het filmpje met te vertellen dat het hem opviel dat het deurslot niet goed was geïnstalleerd. In het onderstaande filmpje is te zien hoe makkelijk hij het slot met een hand binnen 2 seconden weet te openen.

Zoals in het filmpje is te zien zit er een flinke kier tussen de deur en de deurpost. De LockpickingLawyer legt in het filmpje uit dat dit de reden is waarom het slot zo gemakkelijk te openen is. Doordat er zoveel ruimte zit tussen de deur en de deurpost heeft het palletje niet veel grip en is deze erg vatbaar voor flipperen.

Dit is echter alleen mogelijk wanneer het slot niet op slot is gedraaid maar gewoon is dicht getrokken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment