Lockpicking Lockpick Technieken

Impressioning

sleutelimpressioning
Geschreven door Wim van Dam

Impressioning is een lockpicking techniek waarbij men met een ongeslepen sleutel een slot kan openen zonder deze te beschadigen. Het leuke van deze techniek is dat je als resultaat een werkende sleutel hebt!

Hoe werkt impressioning?

De techniek werkt als volgt: er wordt een blanke ongeslepen sleutel van messing in het slot gevoerd en met beleid heen en weer bewogen. Door de afdrukken te lezen die op de sleutel zijn achter gelaten door de pinnen. Kan worden afgelezen hoe een werkende sleutel eruit zou moeten zien.

Stap voor stap kan zo het deel met de meeste afdrukken worden weg gevijld zodat met uitkomt met een sleutel die werkt.

impressioning-example

Het is een hele kunst om de afdrukken te lezen. Ook het invoeren van de sleutel kan afdrukken geven. Door ritmisch en systematisch te handelen kunt u dit beperken.

Er zijn diverse methodes om de afdrukken beter te kunnen lezen
zoals bijvoorbeeld de sleutel met roet te bedekken, of een dun laagje was of met aluminium folie etc. Hier wordt nog veel mee geëxperimenteerd, denk bijvoorbeeld aan impressie met gebruik van blacklight.

impressioningwithblacklight

Bij het maken van de sleutel met de impressie methodes kan het zijn dat er in het begin nog maar weinig afdrukken te vinden zijn. Blijf dan gewoon vijlen bij de plekken waarbij u wél afdrukken vindt.

Dit kan er namelijk voor zorgen dat andere afdrukken beter zichtbaar worden. Het duurt gemiddeld langer om met de impressie techniek een slot te openen dan met lockpicking.

Maar het grote voordeel is dat je uiteindelijk een sleutel hebt waarmee je het slot gewoon weer kunt openen zonder weer het hele proces door te moeten. Het is alleen wel redelijk lastig dat u voor elk slot dat u met deze techniek wilt openen de juiste sleutel moet vinden voor dat specifieke slot.

In het begin ziet u misschien weinig afdrukken maar wanneer u de druk weg neemt bij de afdrukken die u wél ziet dan komen er steeds meer te voorschijn omdat de druk van het eerste punt afneemt.

impressionmark

Het kost tijd en aandacht om de afdrukken te herkennen en om tot een goede techniek te komen om afdrukken achter te laten op de sleutel!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

  • LS,

    Na vier jaar bij ‘BUVA’ hang en slutwerk werkzaam te zijn geweest, heb ik tijdens deze periode met regelmaat nieuw en materiaal uit monsterkoffers mee mogen nemen omdat het, om wat voor reden ook niet meer aan klanten aangeboden werd.Soms was het patent verlopen of was er een nieuw model waardoor de voorgaande minder verkocht werd. Dan heb ik ’t over Kierstandhouders, telescopische raam-standhouders, deurstoppers e.d. Maar ook luxe deurdrangers in doos met slot/sleutels, Axa handsluitingen (handgrepen) voor ramen of balkondeur, ook met sleutel voor betere beveiliging.Ook veel paren deurkrukken met schild en sparingen voor cylindersloten. Het mooiste dat ik er bij heb zijn een stuk of tien a vijftien nieuwe hoogwaardige cylinders met meerdere sleutels, allemaal in doosje. Van SKG 1 t/m 3 sterren. Het lijkt mij leuk om als hobby en nieuwsgierigheid, lockpick-setje in bezit te krijgen om er een uitdaging van te maken. Wellicht zijn er accounthouders bij die lockpick-setje(s) willen ruilen voor een deel van bovengenoemde artikelen. Als je vindt dat je er genoeg mee gehobbyd hebt kan je het altijd nog verkopen of ruilen. Enfin, ik zie het wel tegemoet. Prachtige site is dit overigens, chappeau.. Groeten Jan

Leave a Comment