https://purk.nl/wp-content/uploads/2017/01/cropped-favicon-2.png

Isolatie is belangrijk voor rijtjeshuizen

Isolatie speelt een rol in elk huis: of het nu gaat om warmte- of geluidsisolatie – het is een van de belangrijkste onderdelen van het huis. In dit artikel komt u erachter waarom het zo belangrijk is voor rijtjeshuizen en waar u bijzonder goed moet isoleren.

De afzonderlijke delen van een rijtjeshuis worden alleen van elkaar gescheiden door een spouwmuur – het geluid kan zich dus probleemloos verspreiden als het niet wordt tegengehouden door voldoende isolatie. Omdat het rijtjeshuis vrijwel meerdere huizen direct naast elkaar gebouwd is, kan het geluid zeer snel worden gegenereerd, wat door het hele huis wordt doorgegeven.

De isolatie tussen de afzonderlijke appartementen is daarom het belangrijkst – maar de appartementen moeten ook intern goed ge├»soleerd zijn om de bewoners een aangenaam geluidscomfort te bieden. Want hoe hoger het wooncomfort in een rijtjeshuis, hoe meer u kunt vragen bij het huren of verkopen.

Minimaliseer energieverlies

Een goede isolatie verhoogt echter niet alleen de isolatie van uw woning, maar maakt het ook duurzamer: door de versterkte structuur kan vocht of schimmel zich veel minder gemakkelijk verspreiden. Dat zie je: Investeringen in goede isolatie zorgen voor duurzame kwaliteit, beter wooncomfort en houden de kosten voor eventuele renovaties of onderhoud laag.

Geluidsisolatie is echter niet het enige doel van goede isolatie: in tijden van hoge energieprijzen is geavanceerde warmte-isolatie belangrijker dan ooit. Vooral voor rijtjeshuizen, die door hun omvang een relatief hoog energieverbruik hebben, moet het energieverlies zo laag mogelijk worden gehouden om de kosten van levensonderhoud voor alle bewoners zo laag mogelijk te houden.

Posted in

admin

Reacties zijn uitgeschakeld.