Lockpicking

Gek trucje om een kluis te openen

kluis-openen-met-magneet-safe-magnet-kraken
Geschreven door Wim van Dam

Een kluis gebruik je om je meest waardevolle spullen veilig in te kunnen bewaren. Je gaat er dan ook vanuit dat een kluis hier goed op getest is.

Maar in de praktijk blijkt dit vaak erg tegen te vallen. Een goed voorbeeld hiervan is ons artikel over het openen van een kluis met een aardappel..

Kluizen worden wel intensief getest. Maar ze testen de kluizen vooral op het kunnen weerstaan van fysiek geweld.

kluis-personal-safe

Deze kluis heeft een elektronisch slot en vier vergrendelingspunten van 2.5 cm dik staal om de deur op zijn plek te houden. De scharnieren zijn niet open te breken met een koevoet en je kunt de kluis zelfs van 5 meter hoog laten vallen.

Dat klinkt natuurlijk allemaal geweldig, totdat je hoort dat je deze kluis, en elke andere kluis die erop lijkt, heel makkelijk kunt openen met een magneet. Het duurt maar een paar seconden. Je hebt wel een zeldzame aarde magneet nodig.


Tegenwoordig zijn deze zeldzame aarde magneten gemaakt van neodymium. Vroeger werden ze gemaakt van een legering van samarium en kobalt, deze magneten zijn her en der ook nog wel te vinden. De magneten zijn redelijk goedkoop, je kunt ze op Amazon bijvoorbeeld voor minder dan 20 euro kopen. Je kunt het beste eentje kopen met een diameter groter dan 2.5 cm.

Let er wel op dat deze magneten echt heel erg sterk zijn en je elektronica in de war kunnen brengen. Ze kunnen echt bijna meteen je harde schijf of telefoon kapot maken. In de ergste gevallen kunnen ze zelfs fysiek letsel of zelfs sterfte veroorzaken!

Wat je nodig hebt:

  • Grote neodymium magneet
  • Een dikke sok of iets anders om de magneet mee vast te pakken
  • Het apparaat wat open moet (kluis, deur, enzovoorts)

 

Hoe kraak je een kluis?

Alles wat je moet doen is de magneet (in de sok) pakken en hem tegen de kluis aan houden. Dat klinkt makkelijk, maar het is toch net iets ingewikkelder.

kluis-openen-met-magneet-1

Veel van deze kluizen gebruiken namelijk elektromagnetisch nikkel om de kluis te vergrendelen. Deze moet je zien te vinden.

kluis-openen-met-magneet-2

Dit bevindt zich ergens achter het deurtje, en de kluizen zijn niet super groot, dus na even proberen moet je het wel vinden, de kluis zal dan open gaan.

Een sok?

Je vraagt je misschien af waarom je de sok nodig hebt. Technisch gezien hoeft dit niet, maar de magneten zijn erg sterk en door de sok kun je de magneet makkelijker bewegen en eraf halen als je klaar bent. Als je ooit een kleine neodymium magneet op je ijskast hebt gehad, weet je vast waar ik het over heb.

kluis-openen-met-magneet-3

Pas op, neodymium magneten zijn echt heel gevaarlijk, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Ze zijn zeer sterk en kunnen jou en anderen om je heen pijn doen, dus wees er heel voorzichtig mee.

Mocht je nog op zoek zijn naar een kluis, kijk dan even op: Kluis-kopen.nl

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

2 Reacties

  • Werkt dit ook op een antieke metalen kist-kluis met 4 draaiknoppen die met het alfabet van A t/m Z geopend moet worden?

    Gekocht op een rommelmarkt met sleutels maar zonder de code.

    Jo

Leave a Comment