Lockpicking

Een lockpick gun maken

lockpick-snapgun-pickgun
Geschreven door Wim van Dam

De simpele versie van de handmatige lockpick gun, de snapper is eenvoudig zelf te maken. U heeft hiervoor een langdun en plat stuk metaal nodig om de snapper van te maken.

 

 

Vaak worden hier straat veeg borsteltjes voor gebruikt (deze zijn overigens ook goed te gebruiken voor het zelf maken van lockpicks). Deze zijn echter niet altijd voor de hand. Ze zijn willekeurig op straat te vinden omdat ze worden gebruikt bij straatveegmachines om de weg mee schoon te vegen.

Andere opties zijn de ijzeren dunne strook die soms te vinden is in ruitenwissers, ijzeren kleerhangers waarvan het uiteinde extra plat is gemaakt zodat het in het slot past of bijvoorbeeld een spaak van een fiets waar ook het uiteinde extra plat van is gemaakt.

 

Een goede basis

Voordat je begint met het vormen van de lockpick gun is het handig als de strook goed recht is. De eerste stap van het maken van de lockpick gun is het maken van de vering. Dit kun je voor elkaar krijgen door de ijzeren strook om een rond object te wikkelen van ongeveer 1,5 cm in diameter. Een dikke stift of een stok zou hierbij een uitkomst kunnen bieden.

 


Maak een vering door het ijzer om een stift of ander rond object te wikkelen.

 

 


Buig het lange deel over het korte deel en laat circa 5 cm over voor het deel dat in het slot gaat.

 

 


Buig het weer terug en zorg dat het lekker strak zit zodat er voldoende spanning op staat.

 

 

Hoe gebruik je deze lockpick gun?


De gebruikswijze van een zelfgemaakte of aangeschafte pickgun zijn zeer vergelijkbaar. De pickgun wordt met het uiteinde in het slot gevoerd, de tension wrench wordt ingevoerd voor een roterende druk. Vervolgens lanceert u de pickgun.

 

 

Het is hierbij belangrijk dat het uiteinde alle pinnetjes raaktVaak zijn meerdere pogingen nodig om het slot open te krijgen. Experimenteer met de roterende spanning van de tension wrench. Bij het gebruik van pickguns lijkt er minder roterende spanning nodig te zijn dan bij handmatig lockpicking.

Het belang van het geven van de juiste roterende spanning wordt vaak over het hoofd gezien. Terwijl dit bij pickguns een grote invloedsfactor is op het succesvol kunnen openen vaneen slotDe zelfgemaakte snapper lanceert u als volgt:

 


Druk de hendel in terwijl u het rechte uiteinde in het slot houdt.

 

 


Door de hendel los te laten, schiet het tegen het rechte stuk en brengt deze de kracht over naar de pinnen.

 

 

Bekijk ook deze video:

 

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment