Lockpicking

Lockpick Gun

lockpickgun
Geschreven door Wim van Dam

De lockpick gun is een gereedschap dat gebruikt kan worden om simpele cilindersloten te openen.

De lockpick gun staat erom bekend dat het gemakkelijk te gebruiken is zonder al te veel oefening. Het principe van de lockpick gun werkt zeer vergelijkbaar met het handmatig lockpicken van een slot. Alleen maakt dit gereedschap het mogelijk om een zeer sterke en precieze kracht uit te oefenen binnenin het slot. Hierdoor kunnen meerdere pinnen tegelijkertijd naar de juiste hoogte gebracht worden.De lockpick gun is gemaakt om het lockpick proces te vereenvoudigen. Voor veel mensen blijkt het namelijk moeilijk om de lockpick kunst te bemeesteren.

Lockpickers zijn daarom ook vaak wat minder geïnteresseerd in het gebruik van de lockpick gun omdat het een deel van de kunde wegneemt.

 

Hoe gebruik je een lockpick gun?

De lockpick gun is redelijk makkelijk te gebruiken. Zoals de naam doe vermoeden lijkt het gereedschap een beetje op een geweer. Er zit een simpele hendel op die je moet indrukken om de lockpick gun te doen tikken of trillen. Dit zorgt ervoor dat de pinnen naar de juiste hoogte springen.

lockpick-gun

Net als bij lockpicking is ook een tension wrench nodig om deze pinnen op de vangen wanneer ze op de juiste positie gezet worden.

Bij handmatig lockpicking is het altijd lastig om te bepalen of de pinnen op de juiste positie zitten. Hierbij worden de pinnen een voor een naar de juiste positie gebracht. Maar bij een lockpick gun gaat dit proces anders.

Meestal zijn er echter wel een paar tikken voor nodig om alle pinnen op de juiste hoogte te krijgen. Sommige pinnen schieten namelijk door en zitten daardoor weer te hoog. Wanneer je dan opnieuw weer een tik geeft heb je het risico dat je de overige pinnen ook te hoog schiet of dat je juist de pinnen die al goed zitten weer los schieten.

Er komt namelijk flink wat kracht aan de pas wanneer je de hendel van een lockpick gun overhaalt. De meeste pickguns hebben daarom een instelling op de pickgun om de hoeveelheid kracht te kunnen aan te passen.

Het verschilt namelijk per slot hoeveel kracht er nodig is om de pinnen naar de juiste hoogte te krijgen. Je kunt je voorstellen dat een oud slot dat een beetje roestig is minder vloeiend werkt dan een nieuw slot. Daarom is er meer kracht nodig om de pinnen omhoog te laten schieten.

Niet alleen de hoeveelheid kracht is belangrijk maar ook de hoek waarmee de lockpick van de lockpick gun in het slot gebracht wordt. Dit heeft namelijk veel invloed op de manier waarom de pinnen geraakt worden.

Ze moeten zoveel mogelijk gelijkmatig geraakt worden. Maar wanneer je de lockpick van de lockpick gun een beetje scheef houdt zal dit al snel resulteren in een situatie waarbij alleen de achterste of juist weer alleen de voorste pinnen geraakt worden.

Daarom is het altijd belangrijk om goed te letten op de hoek waarmee u de lockpick gun inbrengt in het slot.

Tension Wrench

Daarnaast is net als met handmatig lockpicken ook de tension wrench essentieel. Veel mensen ervaren dat bij het gebruik van een lockpickgun er veel minder roterend kracht nodig is dan bij handmatig lockpicken.

Er zijn zelfs speciale tension wrenches die gebruikt worden voor lockpickguns om deze kracht zo goed mogelijk uit te oefenen. Ook worden er weleens gewichtjes gebruikt om aan de tension wrench te hangen. Zo heeft men de volledige aandacht voor het gebruik van de lockpick gun en weet men zeker dat de juiste hoeveelheid kracht wordt uitgeoefend.

De plaatsing van de tension wrench is ook erg belangrijk. Er moet een goede centrale roterende druk worden uitgeoefend voor het maximale effect. Het kan soms best lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Sommige sleutel ingangen zijn namelijk zo nauw of gewoon een lastig profiel dat een tension wrench er niet goed in past. De tension wrench kan dan alleen aan het bovenste of aan het onderste gedeelte van het sleutel gat worden ingevoerd.

Dit is niet de optimale situatie maar soms gaat het gewoon niet anders. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het belang van de juiste spanning omdat anders de pinnen niet goed blijven haken en het lockpick werk niet veel zin heeft!

 

Hoe kom je aan een lockpick gun?

Bestel je lockpick gun op LockpickWebwinkel.nl voor de snelste levering en scherpste prijs.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

3 Reacties

Leave a Comment