Lockpicking

Wat is de beste lockpick set?

lockpick-set
Geschreven door Wim van Dam

Lockpick setjes zijn er in allerlei vormen en maten. Maar wat is nou een goede set en wat kan je daar dan allemaal mee? Wat is het verschil tussen al die lockpicking sets? In hoeverre zijn de prijs en kwaliteit met elkaar verbonden?

De laatste jaren is het aanbod van lockpick setjes enorm toegenomen. Vooral Chinese setjes lijken erg in opkomst en soms verschijnen er ook opeens allerlei andere leuke lockpicking tools uit China.

Maar waar doe je nou goed aan? Breken die Chinese setjes niet heel snel? Is dit typisch zo’n geval van goedkoop = duurkoop?

De juiste lockpicking set voor jou

Om je echt goed advies te geven over wat voor lockpick setje voor jou het beste is zou ik eigenlijk meer moeten weten over jou persoonlijke niveau en voorkeur. Voor een beginner die zijn eerste slot wilt lockpicken is een simpele lockpick set in een lagere prijsklasse geschikter dan een hele dure lockpick set met extreme dunne lockpicks.

In het begin hebben veel mensen namelijk de neiging om te ruw om te gaan met lockpicks. Wanneer je dan hele dunne lockpicks hebt zullen deze sneller afbreken dan wanneer je stevige dikke lockpicks hebt.

brokenlockpickOok zijn beginners vaak nog een beetje aan het aftasten of deze sport wel echt geschikt is voor hun. Lockpicking kan soms erg frustrerend werken, dus het is een slim idee om eerst een beetje te oriënteren voordat je de duurste set aanschaft. Lockpicking is niet voor iedereen weggelegd :-)

Zelf een lockpick set maken

Mijn eerste sloten heb ik geopend met een met vijl verminkt theelepeltje en inbussleutel. Dit maakte het avontuur eigenlijk alleen nog maar meer compleet. Moet je voorstellen hoe het voelt om je eerste slot open te krijgen met een theelepeltje! Gaaf toch?!

Als je het leuk lijkt om zelf je eigen lockpicks te maken hebben we hier ook nog een leuk artikel voor je geschreven: Lockpick set maken.

Wil je toch een lockpick set kant en klaar bestellen? Bekijk hieronder mijn ervaringen met diverse lockpick setjes.

Lockpick set kopen

Mijn adviezen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaring met deze setjes. Jammer genoeg kan ik niet over elk setje wat vertellen maar ik heb geprobeerd zo veel mogelijk van mijn eigen ervaringen te delen.

Over het algemeen wordt elk onderdeel van de lockpick set meegeteld als met praat over “pieces” of wel stuks. Een lockpick set met 10 pieces kan dus bijvoorbeeld bestaan uit 8 lockpick en 2 tension wrenches.


lockpickset

Beginners setje van KLOM

Laten we beginnen met deze kleine basis set. Deze set is van het merk KLOM en bestaat uit 10 stuks.

Slechts sinds enkele jaren is deze set beschikbaar van Chinese leveranciers. De tension wrench is erg breed, de lockpicks zijn redelijk hoekig en voelen een beetje stijfjes aan in het slot. Maar als beginner zul je hier nog weinig van merken.

Een goede low budget eerste set om lockpicking mee te verkennen maar als je een beetje fanatiek bent, ben je er al snel op uitgekeken.

Bestel deze set bij LockpickWebwinkel.nl voor de scherpste prijs en snelste service.


gosolockpickingset

GOSO 16 Pcs Lockpick Set

De GoSo 16-stuks set wordt soms ook onder andere namen uitgebracht. Dit is mijn persoonlijke favoriet qua prijs en kwaliteit. De lockpicks zijn van uitstekende kwaliteit alleen een beetje hoekig. Door zelf de lockpicks te polijsten heb je een fantastische basis set.

Een minpuntje van deze lockpicking set zijn de tension wrenches. Eigenlijk is alleen de dubbelzijdige tension wrench uit deze set van degelijke kwaliteit de andere zijn vrijwel onbruikbaar.

Maar tension wrenches zijn gelukkig gemakkelijk zelf te maken of individueel te bestellen.

Maar als je een bestelling plaatst voor deze set bij de Lockpick Webwinkel dan ontvang je een gratis extra dubbelzijdige tension wrench van zeer hoge kwaliteit.


pxs14lockpickset

PXS-14 Lockpick set

De 14-stuks set oftewel PXS-14 is een van de meest verkochte sets van SouthOrd. Dit is een echt basis set die goed is voor beginners. SouthOrd is een van de eerste lockpick fabrikanten en staat bekend als betrouwbaar.

Deze set bestaat uit 9 Lockpicks, 1 Broken key extractor, 4 Tension Wrenches, 9 Rubberen handvatten en een Leren opbergmap.

Ook deze set bestel je bij de LockpickWebwinkel.nl voor de scherpste prijs inclusief verzending. Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

tuxedolockpickset

Tuxedo lockpicking set

Dit is de Tuxedo lockpicking set van het merk Sparrows lockpicks. Uitzonderlijke mooie set met details die vooral gevorderden erg kunnen waarderen. De lockpicks zijn erg dun en mooi strak gevormd. De lockpicks zijn iets minder sterk omdat ze zo dun zijn. Dus daarom minder geschikt voor beginners.

Sparrows is een redelijk nieuw merk met hoge kwaliteit producten. De prijs ligt gemiddeld daarom ook iets hoger. Maar als je beter wordt in lockpicking zul je de kwaliteit zeker waarderen.

Momenteel is deze set alleen beschikbaar bij Sparrows. Zoek op google naar Sparrows lockpicks om deze te vinden. De levertijden zijn langer en de prijzen hoger maar de kwaliteit is fantastisch. LockpickWebwinkel.nl hoopt deze ook zo snel mogelijk in haar assortiment op te nemen.


pxs14lockpickset

PXS-14 Lockpick set

De 14-stuks set oftewel PXS-14 is een van de meest verkochte sets van SouthOrd. Dit is een echt basis set die goed is voor beginners. SouthOrd is een van de eerste lockpick fabrikanten en staat bekend als betrouwbaar.

Deze set bestaat uit 9 Lockpicks, 1 Broken key extractor, 4 Tension Wrenches, 9 Rubberen handvatten en een Leren opbergmap.

Ook deze set bestel je bij de LockpickWebwinkel.nl voor de scherpste prijs inclusief verzending. Voor 17:00 besteld, morgen in huis!


lockpickzakmes

Lockpick Zakmes

Dit was het eerste echte lockpicking gereedschap dat ik online heb besteld. Ik vond het idee van een zakmes / lockpicking set echt een leuk idee. Zo heb je altijd veilig en stevig een lockpicking set bij de hand.

Ik heb er redelijk lang mee gedaan en vond de kwaliteit erg goed. De lockpicks zijn iets wat breed, ze lijken qua formaat op de lockpicks van de PXS-14. Geweldige leuk speelgoed!

Bestel de Lockpick Zakmes bij de Lockpick Webwinkel.KLOM 32 PCS Lockpick Set

Deze KLOM lockpick set met maar liefst 32 stuks is mij persoonlijk erg tegengevallen. De kwaliteit is niet er goed en veel lockpicks lijken voor auto’s te zijn. Ook veel van de tension wrenches passen niet. Er zitten wel een paar leuke en bruikbare lockpicks tussen maar om daar nou de hele set voor te bestellen is overdreven.

De prijs voor de hoeveelheid lockpicks maakt het wel verleidelijk. Mocht je toch beslissen deze set aan te schaffen dan kan dat hier.Undercover Lockpicking Set

Verbazingwekkend leuk setje de creditcard lockpicking set. Op de creditcard staat James Bond en de vorm van de set blijkt uitermate handig doordat hij makkelijk in de portemonnee is weg te stoppen.

De set bestaat uit de meest basic lockpicks en een dubbelzijdige tension wrench. Ik had vanwege de prijs van deze lockpicking set maar weinig verwacht maar ik ben er uiteindelijk erg blij mee.

Bekijk deze undercover lockpick set op LockpickWebwinkel.nlBrockhage 8 Stuks Lockpicking Set

De Brockhage 8 stuks set is een erg stevige set. De lockpicks lijken ook wat dikker. Met het goede aanbod aan standaard lockpicks en een stevige tension wrench is dit een goede set voor beginners. Brockhage staat bekend voor zijn kwaliteit.

Bestel ook deze set op LockpickWebwinkel.nl

lockpickpen

SouthOrd Lockpick Pen

Deze lockpick pen leek mij ontzettend handig, met allemaal van die opzet stukjes die je zo makkelijk mee kan nemen. Maar uiteindelijk was ik er niet zo blij mee. De lockpick pen voelt een beetje fragiel aan en ik kon niet lekker lockpicken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

7 Reacties

 • Hoi Koen,

  Klom setje raad ik niet aan, maar ander advies kan ik me goed in vinden.
  Leuk berichtje ;)

  Vriendelijke groeten,

  Maxo

 • Bedankt voor deze info, er zijn zoveel lockpick setjes dat het lastig is om te bepalen welke nu goed zijn. Ik ben zelf voor de PXS-14 gegaan en ben zeer tevreden over mijn keuze. Ik heb er namelijk al mijn fietsslot mee weten te lockpicken waarvan ik de sleutel kwijt was! Nogmaals bedankt :-)

 • hoi
  mijn eerste set was die kolm 32 stuks wat je er over zij klopt bijna want de kwaliteid valt niet tegen maar is gewoon echt super slecht zelfs nu ik het al een beetje kan breek ik ze nog in het slot omdat ze gewoon echt breekbaar zijn het enige bruikbaren vin in de hele smalle hooks en de halve snowman en de tention tools

Leave a Comment