Lockpicking

Ontdek hoe je zelf lockpicks kunt maken

homemadelockpickis
Geschreven door Wim van Dam

In dit artikel gaan we jullie uitleggen hoe je zelf lockpicks kunt maken. Er zijn meerdere redenen waarom iemand zelf lockpicks wilt maken, maar de voornaamste zijn omdat het goedkoper is dan lockpicks kopen en je kan alles precies naar eigen ontwerp maken. Zo ben je niet meer afhankelijk van de producten die je koopt.

Er zitten natuurlijk ook een paar voorwaarden aan, je moet er aardig wat tijd aan besteden, over de juiste materialen beschikken en over de juiste skills om het gereedschap te maken en vormen. Als je de gereedschappen hebt dan zijn de materialen vaak heel goedkoop om zelf lockpicks te maken en kan je er dus veel maken.

lockpicks

Naast deze voordelen zit er ook wel een nadeel aan, (afhankelijk van je materiaal) zullen deze lockpicks niet zo sterk en veerkrachtig zijn als sommige gekochte producten. Maar zolang je weet wat je doet en weet hoe je met je lockpicks om moet gaan zullen ze niet snel kapot gaan.

Wanneer je de inhoud op deze pagina waardeert zouden we het echt superleuk vinden als je deze pagina zou delen met je vrienden of andere mensen waarvan je denkt dat ze deze pagina waarderen!

Materiaal

Wat heb je nodig als je zelf picks wilt maken en waar is het te verkrijgen? Ikzelf heb lockpicks altijd gemaakt van ijzer zaagbladen.

Deze kunnen heel goedkoop zijn maar bij de lokale bouwmarkten vaak nog over-priced. Online zijn ze voor voor €0,75 tot €2,00 per 10 stuks te koop. Deze zagen zijn 30cm en je kunt 2 normale lockpicks per zaag eruit halen. Het beste is om met een snelle en stevige beweging de zaag te breken.

Een ander soort materiaal waar ik persoonlijk geen ervaring mee heb, zijn de borstels van een straatveger. Deze zijn gemaakt van een goed stuk materiaal dat buigzaam is en veel gebruikt door lockpickers. Veel professionele lockpickers zijn erg enthousiast over dit materiaal vanwege het dunne maar stevige materiaal.

De borstels van de straatveger zijn dunne ijzeren stroken die willekeurig op straat te vinden zijn. Vaak naast de stoeprand.

Een ander materiaal dat bekend is als goed basis materiaal voor lockpicks is bestek.

bestek
Bij kringloopwinkels is vaak oud bestek te vinden. Overigens zijn er ook vaak andere willekeurige dingen bij kringloopwinkels te vinden waarvan je lockpicks kunt maken.

Zo ben ik daar ook een keer dit tegengekomen:

Een voelermaat dus. Ik wist van het bestaan niet af maar het kan dus gebruikt worden om de dikte van kieren of spellingen op te meten. De ijzeren stroken zijn van verschillende diktes en kun je er dus tussen proppen om erachter te komen hoeveel tussenruimte ergens tussen zit. Maar deze zijn ook zeer goed te gebruiken om lockpicks van te maken!

Gereedschap

Welk gereedschap is vereist? Er zijn 2 soorten gereedschap geschikt om zelf lockpicks te maken: een dremel en/of een werkbankslijper.

Ik heb beide deze apparaten aangeschaft om lock picks te maken, het is (als je ze nog niet hebt) een goede investering voor het lockpicken maar ook zeker voor andere doeleinden.

dremel-slijpmachine
Voor het maken van lockpicks raad ik zeker één van deze gereedschappen aan, je kan het ook af met alleen een vijl en wat doorzettingsvermogen. Maar dan ben je wel even een tijdje zoet.

Deze gereedschappen zijn allemaal bij uw lokale  bouwmarkt te koop, Ik heb de werkbankslijper van Ferm gekocht bij de Gamma, deze was €30,- en doet het tot nu toe nog meer dan prima. Ook heb ik een dremel gekocht, deze is wat duurder maar zeker goed voor in de toekomst. Een dremel is een geweldig stuk gereedschap door z’n vele mogelijkheden.

Lockpick Templates

Lockpick Templates zijn kant en klare voorbeelden van lockpicks.  Deze zijn veel te vinden online, kijk bijvoorbeeld bij Google afbeeldingen: “Lockpick Templates“.

Maar zo aardig als dat wij zijn hebben we ook een aantal kant en klare templates voor u voorbereid. Deze zijn al geschaald en kun je zo uitprinten!


Download Lockpick Templates

Het handigste is om deze templates uit te knippen of snijden en deze op de zagen te plakken en eventueel overtrekken met een stift. Ook is het overspuiten met een verfbus af en toe handig, alleen niet goed voor precisie werk.

Persoonlijk snij ik de templates heel precies uit, trek deze over met een stift en plak ze nog op, dit omdat tijdens het bewerken het papier er vaak snel af valt.

Een andere mogelijkheid is er nog als je al over lock picks beschikt die je wilt namaken is om deze gewoon over te trekken natuurlijk.

Voorbereidingen

Voordat je gaat beginnen met het slijpen van je lock picks is het aan te raden om eerst wat voorbereidingen te treffen:

  • Er komt veel metaal stof vrij. Misschien aan te raden om oude kleding aan te doen?
  • Een glas/ beker/ emmer met koelwater.
  • Zorg voor de juiste gereedschappen.

Er komt veel metaalstof vrij;
Personen met astma zouden hier rekening mee moeten houden. Neem een douche achteraf en check je neus, oren en mond voor metaalstof!

Slijpen

Als je begint met het slijpen van je zagen, zorg er dan voor dat je eerst de grove delen doet en daarna pas de details.Ik raad het aan om als eerste te beginnen met het inkorten van het zaagblad. Dit door de overgebleven bovenkant eraf te slijpen (of eventueel zover mogelijk af te breken).

Daarna kan je het beste de onderkant vormen, deze is uiteraard ook zelf wat moois van maken. Als dat gedaan is kan je aan de zijkant beginnen, maak deze zo breed als je zelf wilt, ik vind het wel altijd fijn om er een stuk af te halen tot ze ong. 1cm dik zijn. Om dit zo recht mogelijk te maken zijn vaak snelle bewegingen heen en weer het makkelijkst.
Zodra je klaar bent met het inkorten van de breedte kan je beginnen aan de nek.

Begin door aan beide kanten van de lockpick een stukje weg te halen en ga daarna verder tot de bovenkant.

Wees voorzichtig met het laatste deel, zorg dat je hier genoeg ruimte over houdt om te spelen met de uiteindelijke grootte van je lockpick. Dit laatste gedeelte moet voorzichtig worden gedaan en ik raadt het aan om die met een dremel te doen of met de rand van een werkbankslijper.

Afwerking

Als je helemaal klaar bent met het slijpen en vormen van je pick kan je beginnen met het afwerken. Dit is misschien wel het meest tijdrovende en belangrijkste deel van het zelf maken van lock picks. Dit is omdat een lock pick goed en soepel door een slot moet gaan al wil je dat een pick succesvol is.

Begin met het afwerken met het schuren met een lage korrel schuurpapier. Ik heb een rol van 5 meter gekocht met korrel 120, hier heb je waarschijnlijk ook het meest van nodig omdat je veel verf er nog af gaat schuren.

Als alle verf eraf is kan je verder gaan met steeds hogere korrels, neem niet te grote stappen, dan zal je schuurpapier ontzettend snel vergaan.

Ik gebruik de korrels: 120-180-400-1000-(1200 of meer).

Als je bij de korrel 1000 bent aangekomen ben je het waarschijnlijk aardig zat geworden en wil je zo snel mogelijk klaar zijn, maar ga er nog eens met een schoon stuk korrel 1000 schuurpapier overheen en let vooral op de randen, deze geven vaak het best aan hoe mooi ze kunnen worden als je door gaat.

Tension Wrench

Als je klaar bent met je lock picks wil je vast ook wel zelf tension wrenches maken, Ik ga hier nog even kort vertellen hoe dat mogelijk is.

Materiaal:

Het meest gebruikte is een ruitenwisser; hierin zitten 2 metalen strips die erg geschikt zijn om tension wrenches van te maken. Per strip kan je ongeveer 4-6 tension wrenches maken.

Benodigdheden:

  • 2 Knijptangen
  • Kniptang
  • Ruitenwisser strips
Tension Wrench maken:

Knip ongeveer 10cm van de strip af. Pak met één knijptang een stuk van 1,5cm van de bovenkant van de strip Buig met de andere knijptang de strip in een hoek van 90 graden.

[OPTIONEEL] Een twist in je tension wrench:

Pak de tension wrench bij de nek 1,5cm onder de hoek beet met de 2 tangen met 0,5/0,75cm ruimte tussen beide. Draai beide tangen een andere kant op tot het handvat dwars staat.

Zoals ik aan het begin van deze pagina al vermelde zouden we het echt superleuk vinden als je deze pagina zou delen met je vrienden of andere mensen waarvan je denkt dat ze deze pagina waarderen!

[addtoany]

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

  • Leuk samen gesteld! Ik heb mijn eerste lockpicks en daarbij ook mijn eerste slot weten te openen dankzij dit artikel. Erg leuke hobby!

Leave a Comment