Lockpicking

Wat is een goede lockpick set?

lockpick-set-lockpicks-lockpicking-set
Geschreven door Wim van Dam

Het verschild enorm per persoon wat een goede lockpick set is. Voor beginners is misschien een goedkopere en sterkere set handiger dan de gevoelige, dure en verfijnde lockpick sets die professionele lockpickers gebruiken.

Daarom heb ik hier een klein overzicht gemaakt van een aantal lockpick sets die in mijn ervaring erg goed zijn.

 

KLOM lockpick set

 

KLOM_lockpick_set-lockpicking

Laten we beginnen met deze klom lockpick set. Deze set is zover ik weet niet van een bekend merk. Slechts sinds enkele jaren is deze set beschikbaar van Chinese leveranciers. Goede eerste set om mee te verkennen maar als je een beetje fanatiek bent, ben je er al snel op uitgekeken. De tension wrench is niet erg goed, de lockpicks zijn redelijk hoekig en voelen een beetje stijfjes aan in het slot. Maar als beginner zul je hier nog weinig van merken.

 

GoSo 16 stuks lockpick set

GoSo_lockpick_lockpicking_set

De GoSo 16-stuks lockpick set wordt soms ook onder andere namen uitgebracht. Dit is mijn persoonlijke favoriet qua prijs en kwaliteit. De lockpicks zijn van uitstekende kwaliteit alleen een beetje hoekig. Door zelf de lockpicks te polijsten heb je een fantastische basis set. Een minpuntje van deze lockpicking set zijn de tension wrenches. Eigenlijk is alleen de dubbelzijdige tension wrench uit deze set van degelijke kwaliteit de andere zijn vrijwel onbruikbaar. Maar tension wrenches zijn gelukkig gemakkelijk zelf te maken of individueel te bestellen.

 

SouthOrd PXS-14 lockpick set

southord_PXS14_lockpick_set_lockpicking

De 14-stuks set oftewel PXS-14 lockpick set is een van de meest verkochte sets van SouthOrd. Dit is een echt basis set die goed is voor beginners. De Slimline lockpick sets zijn gelijk een stukje duurder maar zijn wel erg mooi. SouthOrd is een van de eerste lockpick fabrikanten en staat bekend als betrouwbaar.

 

The Tuxedo lockpick set

sparrows-tuxedo-lockpick-lockpicking-set

Dit is de Tuxedo lockpicking set van het merk Sparrows lockpicks. Uitzonderlijke mooie set met details die vooral gevorderden erg kunnen waarderen.

De lockpicks zijn erg dun en mooi strak gevormd. De lockpicks zijn iets minder sterk omdat ze zo dun zijn. Dus daarom minder geschikt voor beginners. Sparrows is een redelijk nieuw merk met hoge kwaliteit producten. De prijs ligt gemiddeld daarom ook iets hoger. Maar als je beter wordt in lockpicking zul je de kwaliteit zeker waarderen.

 

SouthOrd lockpick zakmes

southord-lockpick-set-pocket-knife-zakmes-jackknife-lockpicking

Dit was het eerste echte lockpicking gereedschap dat ik online heb besteld. Ik vond het idee van een lockpick zakmes echt een leuk idee. Zo heb je altijd veilig en stevig een lockpicking set bij de hand. Ik heb er redelijk lang mee gedaan en vond de kwaliteit erg goed. De lockpicks zijn iets wat breed, ze lijken kwa formaat op de lockpicks van de PXS-14. Geweldige leuk speelgoed!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

Leave a Comment