Lockpicking

Lockpicken zonder enige afleiding

lockpicking-veilig4
Geschreven door Wim van Dam

Voor veel beoefenaars is lockpicking een uitstekende manier om te ontspannen. Je moet je aandacht bij de taak houden en aandachtig kijken naar wat er met het slot gebeurt. Sommige mensen kunnen overal oefenen, terwijl anderen liever geen afleiding hebben wanneer ze bezig zijn met lockpicken. Ben jij iemand die overgevoelig is voor geluid? Dat is niet zo gek, want de moderne mens wordt steeds gevoeliger voor het geluid van de ander.

In je eigen wereld

We zijn steeds vaker in onze eigen wereld door onze oortjes of koptelefoons. Hierdoor kunnen we ons even helemaal afsluiten tijdens het reizen, werken, sporten en tijdens het beoefenen van andere hobby’s zoals lockpicken. Met een noise cancelling headset kun je alle omgevingsgeluiden afsluiten en je stukken beter concentreren.

Zoals technologie-expert en schrijver voor het online platform TechSpring.nl Ivo van der Beek het beschrijft, zorgt een actieve noise cancelling koptelefoon ervoor dat achtergrondgeluid wordt weggefilterd met behulp van een slimme techniek. “Een ingebouwde microfoon meet het achtergrondgeluid in je omgeving en speelt hierop in. Met deze koptelefoon geniet je wanneer jij dat wilt van stilte of je eigen muziek.”

Concentratie vereist

Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden in het lockpicken: sommige sloten zijn eenvoudiger te picken dan anderen. Het is een ware kunst om moeilijke sloten met meerdere palletjes in het binnenwerk te picken. De beloning is dan ook groot op het moment dat dit je lukt. Het picken van een dergelijk slot vereist geduld, oefening en de nodige concentratie. Veel mensen kunnen zich beter concentreren wanneer ze niet worden afgeleid door achtergrondgeluid.

Fun sport

Lockpicken is ooit door criminelen en dieven ontwikkelt, maar binnen de lockpicking community is inbreken taboe. Er zijn verschillende verenigingen voor lockpicken, welke stuk voor stuk in de sport statuten hebben staan dat het doel niet is om sloten kapot te maken of in te breken. Wanneer een lid van de vereniging een slot kraakt dat niet van hemzelf is, kan deze zelf geroyeerd worden. Lockpicking is een fun sport, een hobby waarbij je jouw hersenen traint en volop in je concentratie gaat zitten.

Een aparte hobbykamer

Wil jij het liefst lockpicken zonder enige afleiding? Dan kan het ook een goed idee zijn om een ruimte in je huis om te toveren tot hobbykamer. Hier kun je al je spulletjes een vaste plek geven, zoals de verschillende sloten waar je mee bezig bent, voorwerpen waar je zelf een lockpick van wilt maken en natuurlijk je verschillende lockpicks.

Je hobbykamer moet een goed gevoel geven en is echt je eigen domein. Versier deze bijvoorbeeld met jouw favoriete quotes aan de muur of door een muur om te toveren tot inspiratiewand. Op het moment dat er een goed idee in je hoofd schiet kun je deze direct op de inspiratiewand schrijven of prikken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment