Lockpicking

Lockpickende robot

lockpick-robot
Geschreven door Wim van Dam

Weer zo’n gaaf project gedreven door nieuwsgierigheid en creativiteit!
Een robot die een cijferslot kan lockpicken!:

Samy Kamkar is beveilgingsonderzoeker, computer hacker, whistleblower en een entrepreneur. Hij is erg bekend geworden toen hij in 2005 een javascript virus voor MySpace heeft gelanceerd. Dit is het snelst verspreidende virus ooit gemeten en hij kreeg hierdoor binnen 24 uur meer dan 1 miljoen nieuwe “vrienden”.

Nu heeft hij dus een 3D geprinte apparaatje ontwikkeld die gebruik maakt van een Arduino en een op batterij lopend motortje waarmee simpele cijfersloten mee kunnen worden gelockpickt! Het gehele project is opensource en terug te vinden op:
http://samy.pl/combobreaker/
 
 
Ben je nieuwsgierig naar de techniek achter sloten en wil je ook zelf zwaktes gaan ontdekken?!
Bekijk dan eens ons Lockpicking Handboek! :-)
 

lockpick_boek

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment