Lockpicking

Top 3 lockpickers om te volgen op YouTube

Geschreven door Wim van Dam

Als lockpicker ben je constant aan het bijleren, jezelf aan het uitdagen en je vaardigheden aan het verbeteren. Dit doe je door veel te oefenen en veel te lezen, maar het werkt ook erg goed om filmpjes te kijken. Er zijn verschillende bekende lockpickers met een eigen kanaal op YouTube.

LockPickingLawyer 


Met meer dan 2,6 miljoen subscribers is LockPickingLawyer een van de grotere kanalen om te volgen. Het kanaal is voornamelijk bedoeld om consumenten voor te lichten over zwakke punten en defecten in beveiligingsapparatuur, zodat ze de juiste maatregelen kunnen treffen. Het leuke van dit kanaal is dat de LockPickingLawyer heel creatief is met zowel de sloten die gepicked worden als het uiteindelijke doel. Zo zie je onder andere hoe je autosloten, fietssloten en allerlei soorten padlocks kunt picken, maar filmt de LockPickingLawyer ook dat hij de pot ijs van zijn vrouw ontoegankelijk maakt. 

Er is een actieve community van mensen die het kanaal volgen, tips aan elkaar vragen en geven onder de filmpjes en verzoekjes plaatsen. Volg de LockPickingLawyer om het zelf te ervaren. 

Bosnianbill

Bosnianbill van the LockLab verkent vele verschillende manieren om beveiligingsapparatuur te omzeilen, met de nadruk op sloten. Op dit kanaal vind je onder andere filmpjes die diverse technieken laten zien, zowel niet-destructieve technieken als lockpicking en bypassing, als enkele destructieve methodes.


Het doel? Lol hebben in het open krijgen van sloten en aan de andere kant zo snel mogelijk toegang krijgen. Je krijgt hierbij veel inzicht in hoe verschillende apparaten werken en wat de zwakke punten zijn in het ontwerp. Deze voorwerpen komen er niet altijd zonder kleerscheuren vanaf! Over het algemeen gaat er veel shit kapot, aldus Bosnianbill himself. Ga snel
naar het kanaal van Bosnianbill om zijn content te ontdekken.

Lock Noob


De
YouTuber Lock Noob mag dan inmiddels geen noob meer zijn, maar het kanaal is gewijd aan beginnende en gevorderde lockpickers die willen werken aan hun technieken, benieuwd zijn naar verschillende tools en bij willen leren over een groot aantal sloten. Klik door naar de playlists om te kijken over welk type slot jij een tutorial wilt kijken. Ook staan er een aantal praktische reviews online die je onder andere helpen bij het uitzoeken van je eerste setje lockpicks.

Ga er lekker voor zitten aan de keukentafel, je wilt immers nek- en rugklachten voorkomen, zodat je direct mee kunt doen met wat je ziet.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment