Lockpicking

Lockpicking als creatieve hobby: het belang van hobby’s

lockpickbijeenkomst
Geschreven door Wim van Dam

Het hebben van één of meerdere hobby’s is altijd al belangrijk geweest, maar zeker tijdens de corona-pandemie zijn steeds meer mensen op zoek naar een hobby. Hobby’s hebben een positief effect op je stressniveau en je immuunsysteem en zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Wist je dat lockpicking een zeer uitdagende creatieve hobby is voor mannen en vrouwen van alle leeftijden?

Wat maakt lockpicking zo leuk?

Lockpicking, haast iedereen kent het wel uit films. Er zijn meer en meer mensen die van lockpicking hun hobby maken. Deze hobby is namelijk zeer laagdrempelig. Het enige dat je nodig hebt is een setje lockpicks en een paar sloten om op te oefenen. Deze lockpicks kun je zelfs zelf maken als dat je leuk lijkt. Vervolgens ga je oefenen, oefenen, oefenen totdat je schadeloos sloten kunt openen. Eigenlijk is dit een grote puzzel. Lockpicking vereist dan ook enige concentratie en geduld. 

Als je net begint kan het frustrerend zijn, omdat het even kan duren voordat jij je eerste slot hebt opengepeuterd. Het werkt dan ook motiverend om klein te beginnen. Lockpicking Universiteit is er voor iedereen die wilt leren lockpicken en om je hier stap voor stap bij op weg te helpen. 

Creatieve hobby

Lockpicking is een creatieve hobby, waarbij je je hersenen flink aan het werk moet zetten om de taak te volbrengen: het openen van het slot. Doordat je je flink moet concentreren, kun je jezelf helemaal verliezen in je hobby. Creatieve hobby’s hebben diverse voordelen. Zo heeft dit op andere vlakken in je leven als gevolg dat je eerder met goede ideeën komt en je makkelijker in staat bent om buiten de geijkte kaders te denken. 

Wat prettig is aan lockpicken, is dat je hier de deur niet voor uit hoeft. Je kunt op ieder gewenst moment je lockpick-setje en een slot tevoorschijn halen en lekker aan de slag gaan. Op een gegeven moment kun je nog creatiever worden en bijvoorbeeld items in huis gebruiken om mee te lockpicken, zoals een paperclip of een theelepeltje. Hier lees je hoe je zelf een lockpick set kunt maken

Meer balans door hobby’s

Onderzoek van de TU Eindhoven heeft uitgewezen dat hoe meer culturele, sportieve en recreatieve activiteiten een persoon onderneemt, hoe minder (werk)stress ze ervaren. Hierdoor is de balans tussen werk en privé optimaal. Mensen die veel stress ervaren hebben baat bij mineralen als magnesium, zink en ijzer, zo helpt magnesium de normale functie van het immuunsysteem te versterken en voorkomt dit zelfs vroegtijdige veroudering. Uit dit onderzoek blijkt dat ook hobby’s zeer effectief zijn in de strijd tegen stress.  

Een hobby is een activiteit die je doet omdat je het leuk vindt en waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Hierdoor denk je op het moment dat je je met je hobby bezighoudt helemaal niet aan andere problemen. Dit leidt tot een verminderde aanmaak van stresshormonen en heeft een goed effect op het immuunsysteem.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment