Activisme Urban Survival Zelf verdediging

Hoe maak je een Molotov Cocktail?

Geschreven door Wim van Dam

Een Molotov Cocktail is een gevaarlijk wapen die redelijk eenvoudig en met weinig kosten in elkaar te zetten is. Het maakt gebruikt van onderdelen die bijna overal te vinden zijn:

  • Glazen fles.
  • Brandstof, meestal benzine.
  • Lapje stof.

De fles wordt gevuld met brandstof en het lapje stof wordt aan de bovenzijde in de fles gestopt. Door de fles even op de kop te houden komt er wat brandstof op de stof en is deze gemakkelijk aan te steken. Eenmaal aangestoken wordt de glazen fles kapot gegooid.

Doordat de fles kapot wordt gegooid ontstaat er een wolk van druppeltjes benzine die alle kanten op schieten. Deze komen in contact met de vlam van het lapje stof waardoor er een heuse vuurbal ontstaat.

molotov-cocktail

Soms worden er ook andere brandstoffen gebruikt dan benzine. Bijvoorbeeld alcohol, wasbenzine of terpentine, door verschillende brandstoffen te combineren ontstaan er andere effecten. Door bijvoorbeeld teer, afwasmiddel of motor olie toe te voegen wordt het wat dikker en blijft het meer plakken aan het doelwit.

 

Is een Molotov Cocktail legaal?

Alle onderdelen van een Molotov Cocktail zijn legaal. Maar aangezien het om een voorwerp gaat dat bedoeld wordt om schade toe te brengen. Zal het door Justitie al snel behandeld worden als een wapen net als zwartkruit of blanke wapens die niet goed opgeborgen vervoerd worden.

Als je een groot stuk eigen terrein hebt en er geen brandgevaar ontstaat dan zul je er niet snel problemen mee krijgen. Maar als je er in het openbaar mee rondloopt dan is het een ander verhaal.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings