Huis

Moderne tuin omheining ideeën

Hekken zijn het visitekaartje van je huis. Ze geven een eerste indruk van het huis en zijn bewoners. De ontwerpideeën voor je hek zijn net zo gevarieerd als de huizen achter het hek. Met een modern hek kunt je de stijl van je huis en tuin aanvullen.

De eerste indruk

Een hek moet passen bij de ontwerpstijl van het huis en de tuin en een harmonieus geheel vormen. De verscheidenheid aan materialen, van metaal/aluminium in koele tinten, hout, WPC, glas, beton of kunststof tot schanskorven en wanden, opent een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Verschillende materialen kunnen eenvoudig worden gecombineerd tot moderne varianten van het privacyscherm.

Ideeën voor metalen hekken

 • Metalen hekken hebben een coole uitstraling, waardoor ze er modern uitzien en nooit uit de mode raken.
 • Ze bieden stabiliteit en zijn tegelijkertijd esthetisch.

Donker metalen privacyscherm – het grote, rechtlijnige formaat van het aluminium hek met decoratieve metalen randlijst in de trendkleur antraciet geeft de tuin een moderne uitstraling. Voor al diegenen die op zoek zijn naar een verminderde elegantie voor hun tuin.

Moderne roest – de kleur “patina” is een absolute blikvanger, uniek en totaal trendy.

Uitnodigend en stabiel – dit stijlvolle metalen hek combineert eenvoudige vormen met decoratieve cirkelornamenten. Zijn elegantie zit verborgen in het detail, hij past zich prachtig aan zijn omgeving aan en geeft hem een geheel eigen charme. De hoogwaardige aluminium onderdelen zijn voorzien van een kunststof coating in matzwart.

Ideeën voor houten hekken

 • De verscheidenheid aan kleuren van houten privacyschermen is het resultaat van de houtsoorten waarvan de elementen zijn gemaakt en van hun verschillende oppervlaktebehandeling en afwerking.
 • Als natuurlijk materiaal heeft hout verzorging nodig, zodat het lang mooi blijft in de buitenlucht.
 • Een tijdloze klassieker die in bijna elke tuin past.
 • Betaalbaar in vergelijking met andere materialen.

De klassieke – houten hekken zien er modern uit als er eenvoudige, rechtlijnige houten latten worden gebruikt. Ze vormen een ideale aanvulling op de moderne huisgevel.

Voorgrijze tuinomheiningen – een trendy shabby chique uitstraling voor je moderne tuin. De overgang naar natuurlijke vergrijzing vindt bijna onzichtbaar plaats en er is geen nabehandeling nodig.

Heldere lijnen – een geschilderd privacy hek scoort met eenvoudige elegantie. Het kleurenschema in grijs of antraciet maakt het tot een bijzonder designelement.

Breed kleurenspectrum – in combinatie met lichte kunststof elementen komen verschillende houtsoorten optimaal tot hun recht. Trendkleuren zoals antraciet, grijs, roodbruin of dennenhout zijn denkbaar. Wat je tuinstijl ook vraagt, met een houten hek heb je veel creatieve mogelijkheden. Door doelgericht gebruik van materialen kan het licht op de juiste plaatsen doorgelaten worden.

Ideeën voor WPC-omheiningen

 • WPC (Wood-Plastic-Composites) is een composietmateriaal, dat wordt geproduceerd uit verschillende verhoudingen hout, kunststoffen en additieven.
 • WPC biedt daarom het voordeel van een houten uitstraling, maar is makkelijker te onderhouden dan “normale” houten hekken.
 • WPC-omheiningen bieden een breder kleurenpalet dan houten omheiningen.

Materialen slim gecombineerd – dankzij de kleurvariatie van de WPC-omheiningen kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd met metalen zoals aluminium. In dit voorbeeld zijn de lamellen overlappend gemonteerd, waardoor de privacybescherming losser wordt.

Rechte continuïteit – WPC-omheiningen zijn ook verkrijgbaar in grote, rechtlijnige formaten. In combinatie met de grijze kleur zorgt dit voor een moderne stijl.

Design-Trend glazen hek

 • Glazen hekken bestaan uit doorzichtig of gesatineerd (melk)glas. Een combinatie van de twee glazen is ook gemakkelijk mogelijk.
 • Ze lijken van hoge kwaliteit, elegant, eenvoudig en koel, waardoor glazen hekken bijzonder geschikt zijn voor designwoningen, stadsvilla’s of dergelijke.
 • Het hele pand krijgt meer licht en door het modern-puristische ontwerp oogt het open en uitnodigend.

Maximaal licht – met transparante glazen hekken geniet je van een onbelemmerd panoramisch uitzicht.

Vrij ondoorzichtig – met matglazen ruiten blijft de privacy behouden zonder dat er een lichtdoorlatende tuin nodig is.

Ideeën voor betonnen hekken

 • Betonnen hekken fascineren door hun koele elegantie en minimalisme.
 • Het grote voordeel van betonnen hekken is hun lange levensduur en dat ze bijzonder goed zijn in het reduceren van geluid.

Meer dan alleen grijs – robuust, onderhoudsvriendelijk en dus gewild. Een betonnen hek met grote formaten is eenvoudig en klassiek. Deze look zorgt voor een koele elegantie in je tuin.

Een echte ‘jack-of-all-trades’ – een gestucte betonnen wand biedt een verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden. Het kan worden geschilderd in elke kleur die past bij je tuinontwerp. De rechte, hard bepleisterde randen van het hek geven het een bijzonder puristische uitstraling. Witte hekken brengen moderne frisheid en elegantie.

Ideeën voor plastic hekken

 • Kunststof hekken zijn weerbestendig en UV-bestendig.
 • Hoogwaardige kunststof hekken zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, en kunststof biedt een bijzonder grote verscheidenheid aan structuren – of het nu glad is, met stof of latten

Gewoon aansluiten – een interessante materiaalmix van kunststof in textielstof-look in combinatie met een edel aluminium frame geeft het hek een spannende uitstraling. Er kunnen bijvoorbeeld extra terrasmeubels en bloempotten aan het hek worden toegevoegd.

Witte breedtes – dit kunststof hek overtuigt door het moderne design van de rechte stokjes en het uniforme, glanzende wit van de horizontale profielen, die door aluminium stokjes worden losgemaakt.

Ideeën voor schanskorven

 • Schanskorven zijn de visuele beschermingstrend van de afgelopen jaren en staan voor stijlvol en puristisch tuinontwerp.
 • Individuele ontwerpen zijn mogelijk door de verschillende vulmogelijkheden. Er zijn bijna geen grenzen aan de creativiteit – je privacyscherm zal een blikvanger zijn.
 • De combinatie van metaal en steen maakt de schanskorven bijzonder onderhoudsvriendelijk, weerbestendig en duurzaam.

Individueel en divers – schanskorven bieden vele vormgevingsmogelijkheden. De verschillende steenkleuren en -vormen maken het mogelijk om contrasterende en individuele patronen in de schanskorf te creëren. Met verschillende hoogtes wordt de gabion nog geraffineerder.

Veelzijdig – combinaties met schanskorven hebben een individueel, uitnodigend en ontspannend effect, vooral in de voortuin.

Ideeën voor muren

 • Stenen muren hebben een eenvoudige uitstraling.
 • Eenmaal opgetrokken zijn de muren zeer gemakkelijk te onderhouden en worden ze gekenmerkt door hun stabiliteit en rechte lijnen.

Stone on stone – een stenen muur is een privacy-idee voor liefhebbers van klassieke vormen en rustieke moderniteit. Steen op steen is geschikt voor een aantrekkelijk ontwerp rond het huis en biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden voor ondersteuning.

Stabiel en veilig – een gemetselde voortuinomheining ziet er stijlvol uit en kan naar wens worden opgetrokken. Of het nu gaat om kleine torens of om andere creatieve vormen. Met individuele behoeften kan rekening worden gehouden door zelf te bepalen hoeveel inzicht je in de tuin wilt geven en welke vormen je wilt uitvoeren.

Een echte blikvanger – in combinatie met metalen hekelelementen creëert je een spannend en modern karakter met een aantrekkelijke materiaalmix.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.