Lockpicking

‘Onsteelbare’ fiets

onsteelbare-fiets
Geschreven door Wim van Dam

Vorig jaar hebben 3 studenten uit Chili een leuk idee bedacht om fietsendieven het wat moeilijker te maken. Het idee is om het stevige frame van het fiets te gebruiken als fietsslot. Superleuk idee!

 

Sinds dat ze een video online hebben gezet van het eerste prototype kregen ze direct al duizenden emails binnen en hebben ze alle drie besloten met hun opleiding bouwkunde te stoppen zodat ze zich volledig op dit project konden storten.

 
 

Hoe het werkt:

gestolen_fiets

Het onderste deel van het frame kan worden opengevouwen en het zadel kan makkelijk ontmanteld worden om vervolgens in deze opgevouwen delen te glijden. Samen met het bovenste deel van het frame vormt het zo een stevig omhulsel. Je hebt dus wel een stevig object nodig om de fiets aan vast te zetten maar gelukkig zijn er genoeg lantaarnpalen in Nederland ;)
Geinig hé? Erg leuk bedacht en volgens mij is inderdaad een beugelslot een van de veiligste sloten om te gebruiken voor een fiets. Zo’n beugelslot is echter vaak best groot en onhandig mee te nemen tenzij je hem aan je fiets monteert.
 

Dit lijkt erg op een beugelslot dus ik neem aan dat het erg inbraakwerend is. Leuke ontwikkeling :D!

 
 

Beetje jammer..

Alleen beetje jammer dat het volgens mij gewoon gebruikt maakt van een stifcilinder systeem. Dit betekend dat het gewoon gevoelig is voor handmatig lockpicken net als elk ander stiftcilinder slot.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment