Lockpicking Nieuws

OV Flopkaart.. [UPDATE]

ov-chipkaart
Geschreven door Wim van Dam

Iedereen herinnert zich de ophef over de OV chipkaart toen hij net werd gelanceerd.
Hij zou niet veilig zijn en te makkelijk te hacken waardoor vij reizen mogelijk was.

 

Wat is er nu eigenlijk na 5 jaar veranderd?

Inmiddels is het wel iets lastiger om de ov-chipkaart te hacken omdat ze nieuwe kaarten gebruiken die beter beveiligd zijn. Maar als je nog in het bezit bent van een oude kaart kan het gewoon wel nog, alleen heb je dan wel de kans dat als je niet voorzichtig bent dat de kaart geblokkeerd wordt. Dit is te beperken door niet daadwerkelijk in te loggen bij een station maar van te voren in je kaart te zetten waar en wanneer je wilt inloggen.

Onlangs bleek ook  de website onveilig te zijn van de ov-chipkaart waardoor informatie van klanten kon worden bezichtigd zoals reisgegevens, persoonlijke informatie en saldo etc.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

7 Reacties

Leave a Comment