Lockpicking

Alles over het Politiekeurmerk Veilig Wonen

politie-keurmerk-veilig-wonen2
Geschreven door Wim van Dam

Veel slotreparateurs adverteren met Het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk wordt uitgegeven aan woningen in Nederland en België die voldoen aan een aantal eisen die ervoor zorgen dat je huis voldoende beveiligd is tegen onder andere inbraak. Naast het feit dat dit keurmerk ervoor zorgt dat woonhuizen veiliger zijn, kan dit keurmerk je ook een behoorlijke korting opleveren op je woonverzekeringen. Bovendien ligt een huis met het keurmerk beter in de huizenmarkt.

 

Gelegenheidsdieven

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een relatief nieuw keurmerk. Het is in het leven geroepen om de sociale veiligheid te vergoten en natuurlijk om de inbraakcijfers omlaag te halen. Een woonhuis met het certificaat Beveiligde Woning heeft de helft minder kans op een inbraak door gelegenheidsdieven.

Gelegenheidsdieven zijn inbrekers die het zichzelf graag gemakkelijk maken. Een gemiddelde inbraak duurt niet langer dan 30 seconden. Ze werken met gereedschap zoals een schroevendraaier of een tang en kunnen hiermee alleen bij huizen die niet goed afgesloten zijn, binnenkomen. Inbrekers slaan daarom huizen over waarbij het ze moeilijk gemaakt wordt.

 

Het keurmerk verkrijgen

Om in aanmerking te komen voor het certificaat Beveiligde Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, moet je huis voldoen aan een aantal eisen.

Deze eisen zijn;

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren waar een inbreker gemakkelijk het huis binnen zou kunnen dringen. Hierbij worden ook eventuele lichtkoepels en tussendeuren van garages die aan de woning gebouwd zijn
  • Verlichting rondom het huis bij de deuren
  • Goed zicht vanuit de hal op degene die voor je deur staat
  • Rookmelders geplaatst op iedere etage

 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft verschillende eisenpakketten voor bestaande bouw en nieuwbouwwoningen. Een slotenmaker kan je hierover meer vertellen.

 

Voordelen van het politiekeurmerk

Wanneer je woning is goedgekeurd krijg je een sticker die je op je woning kunt plakken. Inbrekers weten dus dat ze maar beter jouw woning kunnen overslaan.

Veel verzekeraars geven korting op je premie van je inboedelverzekering, wanneer je huis dit keurmerk heeft behaald. Makelaars gebruiken het keurmerk graag in hun verkoop, omdat huizen met het Politiekeurmerk erg gewild zijn. Wanneer je je huis te koop wilt zetten en je bent nog niet in het bezit van dit keurmerk, kun je de slotenmaker inschakelen om je te adviseren en je huis te voorzien van een aantal belangrijke preventieve voorzorgsmaatregelen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment