Top 7 Voorkomende Fouten Onder Preppers

Iedere prepper heeft zo zijn eigen ideeën over wat er belangrijk is. Maar het is altijd leerzaam om ook te kijken naar hoe anderen mensen het doen. Wat ze goed doen maar ook wat ze fout doen.
 
Dus vandaar mijn artikel over de 7 meest voorkomende fouten van preppers. 
 
Als deze punten je ook maar een beetje kunnen helpen om beter voorbereid te zijn dan is het zeker wel de moeite waard om ze even door te nemen!

Prepper Fout #1: Voorraad VS SKills

Overleef je ook zonder voorraad?

Zelfs als je survival boeken op voorraad hebt dan heb je daar nog niks aan als deze vernietigd worden of als ze buiten bereik liggen. Het is verstandig om jezelf daarom wat vaardigheden te aan te leren:

"Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven." 
 

vuurmaken-fire-making-survival-skills-vuur-overleven

Prepper Fout #2: Gevaar onderschatten

berg-beklimmen-risico-gevaar-gevaarlijkesituatie-survival-purk

Ken je eigen krachten en luister naar je intuïtie. Het komt vaak voor dat mensen te veel willen en daardoor zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Denk niet te makkelijk over gevaarlijke situatie's. Hou er rekening mee dat alles kan tegenvallen.

"Hope for the best, plan for the worst."

PDF Bonus: Dit artikel bestaat uit 698 woorden. Download hier een PDF versie van dit artikel zodat je het later op je gemak door kunt nemen.

Helemaal top, ik stuur hem naar je op!

Prepper Fout #3: Paniek

Maak geen belangrijke beslissingen vanuit paniek. Stress en paniek kosten je niet alleen veel energie maar zorgen er ook voor dat je gehaaste beslissingen neemt.

"Haastige spoed is zelden goed."

paniek-pas-op-bord-verkeersbord-voorrang-verlenen-survival

Prepper Fout #4: Geheimhouding

drukte-menigte-mensen-straat-prepper-survival-purk

Onderschat niet waar mensen instaat toe zijn wanneer ze wanhopig zijn. Wanneer er een ramp uit breekt zullen mensen na enkele dagen er achter komen hoe onvoorbereid ze zijn.

Wees verstandig met wie je jou plannen deelt. Een gemeenschap kan ook een enorme hulpbron zijn. Deel met mensen op wie je kunt bouwen. Preppers, boeren en andere mensen die meer zelfstandig leven.

Moedig mensen in je omgeving aan om zich voor te bereiden. Op deze manier zijn ze geen last maar juist een hulpbron. Samen sta je sterker.

Prepper Fout #5: Plan A Plan B.

Een mooie kelder vol met eten, gadgets en survival boeken is vrij nutteloos wanneer er een overstroming is. Hou er altijd rekening mee dat plan A kan mislukken.

Vergroot je kansen door meerdere back ups te hebben. Wanneer er onvoorziene veranderingen ontstaan moet je je kunnen aanpassen.

Het is erg makkelijk om te denken dat komt later wel. Met de hedendaagse technologieën wordt alles uit handen genomen en hoef je je nergens meer druk om te maken.

"Als je faalt in plannen, dan plan je om te falen."

situatie-gewijzigd-plan-a-b-prepper-survival-voorbereiding

Prepper Fout #6: Zorg voor jezelf

purk-preppers-conditie-gezondheid-opdrukken-push-up

Je belangrijkste gereedschap is je eigen lichaam en vaardigheden. Zorg er dus voor dat je goed voor jezelf zorgt. Door goed voor jezelf te zorgen zul je ook beter in staat zijn voor anderen kunnen zorgen.

Draag je een bril? Zorg ervoor dat je er een paar extra hebt. Slik je medicijnen? Zorg ervoor dat je genoeg medicijnen hebt.

Prepper Fout #7: Water VS Voedsel

Je kan weken zonder eten, terwijl je maar enkele dagen zonder water kan. Het is zelfs zo dat in sommige gevallen voedsel je zelfs eerder kan laten uitdrogen.

Het komt vaak voor dat wanneer mensen zich in een survival situatie bevinden dat ze dan als eerste op zoek gaan naar voedsel. Maar het is dus veel belangrijker om eerst water te vinden en een goede schuilplaats te hebben.

Geef prioriteit aan een schuilplaats en schoon drinkwater.

water-fles-grote-watervoorraad-drinkwater-survival-prepping-purk

Iets aan deze informatie gehad? Deel deze veel voorkomende preppers fouten ook met andere preppers!

P.S. Bij elk punt probeerde ik een passend gezegde te vinden maar bij punt 4, 6 en 7 wist ik niks. Weet jij iets? Schrijf hieronder een reactie! Altijd leuk :-)

(Mocht je andere tips weten dan zijn die natuurlijk ook van harte welkom!)

Leave a Reply