Lockpicking

Identieke sleutel voor alle Scoutmobiels?

Scootmobiel identieke sleutel
Geschreven door Wim van Dam

Scootmobielen van hetzelfde merk maken gebruik van een universele sleutel. Dit betekend dat je met zo’n sleutel elke scootmobiel kunt openen van hetzelfde merk.

Dit tot de verrassing van de veel gebruikers. De meeste gebruikers zijn namelijk in de veronderstelling dat dit slot als voldoende geld om deze onbeheerd achter te laten.

Volgens de fabrikanten is het slot nooit als diefstal preventie bedoeld. Het is volgens de fabrikanten ook praktischer omdat op deze manier tweedehands scootmobiels gemakkelijk opnieuw in gebruik kunnen worden.

Het slot is puur voor onderbreking van het stroom circuit. Het slot is daarom niet bedoeld om te beschermen tegen diefstal. Gebruikers zijn meer gebaat bij een universeel slot. Omdat veel gebruikers vergeetachtig zijn is het op deze manier makkelijker om een vervangende sleutel te leveren wanneer deze kwijt raakt.

In de praktijk zou het geen probleem moeten zijn. Gebruikers zouden wanneer ze de scoutmobiel achter laten een tweede slot moeten bevestigen.

Het is voor deze doelgroep juist vanwege hun beperking in bewegingsvrijheid een stuk lastiger om bijvoorbeeld een kettingslot te bevestigen.

Wat vind jij? Plaats onderaan deze pagina een reactie ;)

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

3 Reacties

  • Goedendag mensen,
    Misschien een vreemde vraag maar..
    Hoe krijg ik een ander beter slot aan mijn scootmobiel geplaatst. Wel zodat ik met gemak dat slot er af en aan kan plaatsen. Een wielklem was ook iets maar dan moet je op de knieen! Een gewoon ketting slot weegt een ton en waar maak je dat aan vast, de muur snap ik nog maar aan mijn schootmobiel. Daar zit geen extra lus oog om te bevestigen.. help

  • Een afstandbediening erop of erbij is prima te doen. Heb ik vaker gedaan. Wordt hij heel moeilijk te stelen. Evt. in combinatie met een tracer, Dan is hij terug te vinden als ze hem op een aanhanger tillen.
    Dat is voor iedereen te bedienen ipv zware kettingen oid.

Leave a Comment