Lockpicking

SKG Sloten

skg-keurmerk2
Geschreven door Wim van Dam

SKG sloten zijn sloten met een SKG-keurmerk. Deze sloten zijn makkelijk te herkennen omdat de sterren altijd vanaf de buitenkant zichtbaar zijn.
 
Het SKG-keurmerk wordt uitgegeven door SKG-IKOB. Dit is een Nederlandse certificatie-instelling die sloten en andere beveiligingsproducten test op de praktische veiligheid die ze bieden.pijl-beneden

skg sloten

Verschillende klasse SKG sloten

Er zijn 3 verschillende klasse SKG sloten. De hoeveelheid sterren is gelijk aan de inbraakwerendheid van het product. Hoe meer sterren, des te beter de inbraakwerendheid.

Één ster: standaard inbraak werend:

Een product met slechts één ster wordt aanschouwt als een niet-zelfstandig inbraakwerend product. Dit wil zeggen dat het desbetreffende product moet versterkt worden door een effectiever of evenwaardig SKG-goedgekeurd product.

De tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te dringen via hang-of sluitzijde is afhankelijk van de totale hoeveelheid sterren. In dit geval mag er gerekend worden op een vertraging van drie tot vijf minuten.

Twee sterren: zwaar inbraakwerend:

Wanneer een product over twee sterren beschikt kan het zelfstandig verklaart worden. Zelfstandige producten die beschikken over twee sterren kunnen inbrekers ten minste drie minuten vertragen.

Drie sterren: extra zwaar inbraakwerend:

Uiteraard kan een product met drie sterren ook zelfstandig benut worden. Zelfstandige producten die beschikken over drie sterren kunnen inbrekers ten minste vijf minuten vertragen.

pijl-beneden

SKG keurmerk is altijd zichtbaar

Het is verplicht om aan de buitenkant van het hang-en sluit werk over een zichtbaar en onuitwisbaar keurmerk te beschikken. Om het keurmerk te bezichtigen moet er dus niets worden losgeschroefd noch gedemonteerd worden. Het is mogelijk dat bij sommige opleggrendels het keurmerk enkel op de bijhoorende sluitkom staat.

Om in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat, is het ook een vereiste dat je sloten een zichtbaar SKG keurmerk hebben. Dit betekend echter niet dat uw ramen en deuren automatisch onveilig zijn wanneer u niet beschikt over hang-en sluitwerk met keurmerk. Het is mogelijk dat uw inbraakwerendheid verbeterd is dankzij eigen aanpassingen.

De doorsnee tijd die een inbreker er over doet bij het openbreken van uw sloten is bepalend voor het aantal sterren die u toegekend krijgt.

Hoe worden sloten met een SKG keurmerk getest?

Naast het keuren van hang-en sluitwerk is SKG ook hét onafhankelijke instituut voor uitvoeringen van testen binnen de bouwwereld. Neem gerust een kijkje op SKGIKOB.nl voor meer informatie.

Bestaan er ook SKG sloten met 4 sterren of meer?

Nee momenteel is er geen SKG slot met 4 sterren, 3 sterren is het maximale aantal sterren dat wordt gegeven.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

1 Reactie

Leave a Comment