Lockpick Informatie Lockpicking

Sleutel van New York

newyork
Geschreven door Wim van Dam

Daniel Ferraris uit New York is een gepensioneerde sleutelmaker. Tijdens zijn werk heeft hij veel sleutels gemaakt voor de brandweer/politie.

Deze sleutels heeft hij bewaart, zo heeft hij een hele verzameling van sleutels opgebouwd. Er zitten lopers voor noodsituaties tussen zoals voor het platleggen van alle metro’s, stopzetten van liften in wolkenkrabbers of bijvoorbeeld toegang tot elektriciteitshuisjes die over straat verlichting gaan.

Vaak zijn dit universele sleutels zodat de brandweer makkelijk toegang heeft. Met zo’n sleutelbos kan men dus heel New York platleggen.

De ophef ontstond toen Daniel Ferraris deze sleutelbos op eBay had gezet voor $149,95. Inmiddels zijn de advertenties verwijderd en zijn ze druk bezig met beveiligen.

Bron:
Lees hier meer over Daniel Ferraris en zijn Sleutels.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment