Uncategorized

Slot openen met een haarspeld

slot-openen-haarspeld
Geschreven door Wim van Dam

Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je met een haarspeld een slot kunt open lockpicken.

Dit is het type haarspeld dat we gaan gebruiken. Als ik het op google opzoek dan noemt met dit een haarschuifje. Nooit geweten.. :-)

Om een slot te openen heb je natuurlijk altijd twee onderdelen nodig. De lockpick en de tension wrench (spanner). Om deze beide te kunnen maken hebben we dus ook twee haarspelden nodig.

Lockpick maken van een haarspeldje

Het eerste dat we moeten doen is het verwijderen een van de knopjes aan het uiteinde. Dit maakt het namelijk net iets te dik om goed in het slot te passen.

Bij sommige haarspelden zit dit er los op en kun je het er makkelijk afschuiven met je nagels. Als dat niet lukt kun je het ook met je tanden proberen. Dan kun je misschien net wat meer kracht zetten.

Mocht het knopje niet van rubber zijn en vast zitten aan het haarspeldje dan kun je deze het beste met een tangetje er afknippen.


Buig het laatste stukje om en je hebt een simpele lockpick. Je kunt dit het makkelijkste doen door het haarspeldje voor een halve centimeter in een slot te voeren en dan de haarspeld te buigen. Als je hem er dan weer uithaalt heb je een mooie buiging.

Nu dat we onze lockpick hebben gaan we vervolgens een tension wrench maken van het andere haarspeldje.

Tension wrench maken van een haarspeldje

De tension wrench heeft een hele simpele L vorm. We hoeven het haarspeldje slechts 1x te buigen om dit voor elkaar te krijgen.

Ook hier kunnen we weer gebruik maken van een slot om het haarspeldje te buigen. We stoppen het haarspeldje circa 2 a 3 cm in het slot en buigen het geheel om. Wanneer je het haarspeldje uit het slot haalt heb je vervolgens een zeer basic tension wrench.

Nu je een zeer simpele lockpick set hebt kunnen we deze gebruiken om het slot te lockpicken. Lees hier verder over: Hoe open je een slot met lockpicking.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment