Uncategorized

Slot openen zonder sleutel

Sloten zijn mysterieuze dingen die mensen al heel lang gebruiken
om hun waardevolle eigendommen te beschermen.

Ook in het dierenrijk zie je dit zelfde concept terug als bijvoorbeeld
eekhoorntjes eekhoornt winterhun nootjes verstoppen om ook nog genoeg te eten te hebben in de winter en zodat andere eekhoorntjes ze niet afpakken. Dit is hetzelfde idee als dat van een slot, alleen zit er bij een slot iets meer techniek achter.

Maar sinds dat al deze sloten bestaan worden ze ook al geprobeerd omgeleid te worden om toch toegang te krijgen tot datgene wat het slot hoort te beschermen. Het is een eeuwenoude strijd en telkens weer wordt de techniek achter de sloten verbeterd om tot een waterdicht systeem te komen. Maar er is bijna altijd wel een zwakte te vinden waardoor toch ongeautoriseerd toegang mogelijk is.

Lockpickers zijn mechanische hackers die altijd op zoek zijn naar zwaktes in het systeem.

Ze zien het als een uitdaging om iets te vinden waardoor ze het slot kunnen openen.
Het is een populaire sport die wereldwijd steeds bekender wordt maar ook in Nederland wordt het steeds populairder en komen er elke dag nieuwe lockpickers bij. Ze hebben technieken ontdekt waardoor het mogelijk is om sloten te openen zonder sleutel. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel technieken die dit mogelijk maken.

Een aantal hiervan zijn:

Lockpicking
Pickguns
Gebruik van een klopsleutel / slagsleutel
Impressioning
Shims
en zo zijn er nog veel meer van deze technieken.

Bekijk hieronder een filmpje van iemand die met gebruik van een pickgun het slot weet te openen:

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment