Huis Uncategorized

Vinyl vloer leggen op beton

Deze instructies laten je zien hoe je een vinyl vloer kunt leggen op beton – van voorbereiding tot snijden tot verschillende leg methoden.

Hoe kan een vinyl vloer worden gelegd?

Om je vinyl vloer op de best mogelijke manier te leggen, bereidt je eerst alle materialen en gereedschappen voor, evenals de ondergrond. Een gelijkmatige en schone vloer is belangrijk. Als alles klaar is, moet je overwegen of je het vinyl vloer los wilt leggen of aan elkaar wilt lijmen en het Vinyl in stroken wilt snijden.

Hoe een vinyl vloer te leggen:

Verwijder de oude vloerbedekking inclusief oude lijmresten volledig van het beton. Scheuren of oneffenheden kunnen worden ge√ęgaliseerd met een vulmiddel. De egalisatievloeistof moet dan volledig uitdrogen voordat je weer op de ondergrond kunt lopen.

Leg vervolgens de Vinyl vloer zonder vouwen in de ruimte en snijdt deze op maat met een uitsteeksel van ca. 10 cm. Laat het Vinyl vloer gedurende 24 uur acclimatiseren in de ruimte.

Vinyl vloer op maat snijden

Snijdt nu de Vinyl vloerbedekking op maat met behulp van een tapijtliniaal en een tapijtmes. Druk de Vinyl vloer stevig aan en laat een ruimte over van ongeveer 1 mm van de muur. De aansluiting is belangrijk met Vinyl vloer zodat de vloerbedekking later kan werken.

Hoeken snijden met Vinyl vloer

Druk het Vinyl vloer zelfs op de hoeken stevig aan en snijd de vloerbedekking voorzichtig af met een liniaal en een tapijtmes.

Aan de buitenhoeken moet je de Vinyl vloer eerst diagonaal van de rand tot de hoek afknippen, de sponningen stevig aandrukken en de overstekken afsnijden.

Vinyl vloer lijmen of niet?

Een vinyl vloer kan los op de vloer worden gelegd. Voor een betere houvast ondersteunt je de losse installatie door deze indien nodig met dubbelzijdig plakband te bevestigen. Deze installatiemethode is geschikt voor vloeren in kleinere ruimtes. Bevestig ook de randen en voegen met dubbelzijdig plakband.

Het verlijmen van Vinyl vloer over het gehele oppervlak moet daarentegen in grotere ruimtes worden uitgevoerd. Volg bij het aanbrengen van de Vinyl vloer-lijm de aanwijzingen van de fabrikant op en gebruik voor het aanbrengen een vloerrol of een getande spatel.

Vinyl vloer in stroken leggen

Om de stroken te snijden, leg je de Vinyl vloer-platen op elkaar. Snij dan de stroken allemaal gelijk. Bevestig vervolgens de verbindingen met dubbelzijdig plakband.

Gebruik voor ruimtes boven 20 m² de volledige oppervlakteverlijming van Vinyl vloer op de vloer. Dit voorkomt de vorming van golven in de vloer. Voor het verlijmen brengt je de Vinyl vloer-lijm gelijkmatig aan op de vloer in stroken van ongeveer 1 m breed met behulp van een rol of een getande spatel. Breng vervolgens de bekleding aan en leg de Vinyl vloer-strips afzonderlijk en zorgvuldig aan.

Vinyl vloer aandrukken

Bij het verlijmen over het gehele oppervlak, de Vinyl vloer goed aandrukken of de vloerbedekking stevig oprollen. Neem de door de fabrikant aangegeven droogtijd in acht. In tegenstelling tot een losse installatie is de vloerbedekking niet direct beloopbaar.8 Aanbrengen van plinten

Plinten plaatsen

Kunststof plinten zijn ideaal voor de overgang naar de wand. Afhankelijk van het model worden ze gelijmd, geschroefd, gedicht of genageld. De hoeken kunnen in verstek worden gezet of je kunt afgewerkte binnen- en buitenhoeken gebruiken. Als er oude houten plinten aanwezig zijn, kunnen er kwartlijsten of kleine plinten worden gebruikt om de snijkant van de vloerbedekking af te dekken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.