Beveiliging

Waar hebben inbrekers een hekel aan?

Geschreven door Wim van Dam

Inbrekers zoeken een gemakkelijk doelwit. Ze willen een huis dat er ongecontroleerd, onveilig en makkelijk uitziet. Door een paar eenvoudige stappen te nemen, kun je je huis minder aantrekkelijk maken voor inbrekers en helpen je gezin en bezittingen veilig te houden.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te helpen je huis inbraakwerend te maken. Sommige van deze dingen zijn gezond verstand, terwijl andere misschien dingen zijn waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. Laten we eens kijken naar een paar van de meest effectieve manieren om inbrekers af te schrikken.

Zorg dat je huis er bewoond uitziet

Dit betekent dat er binnen licht brandt, ook als je niet thuis bent, dat je timers gebruikt om het licht aan en uit te doen, en dat iemand je post ophaalt als je weg bent. Een leeg huis is een uitnodiging voor problemen

Maak het moeilijk om in te breken

Dit betekent sterke sloten op alle deuren en ramen, en misschien zelfs tralies voor ramen op de begane grond. Hoe moeilijker je het inbrekers maakt om je huis binnen te komen, hoe groter de kans dat ze verder gaan naar een gemakkelijker doelwit.

Voeg een huisbeveiligingssysteem toe

Een alarmsysteem is een van de krachtigste afschrikmiddelen tegen inbrekers, omdat ze weten dat alarmen hun pakkans vergroten. Bovendien kun je met camera’s in en rond je huis zelf een oogje in het zeil houden en bewijs leveren als je misdaden bij de politie moet aangeven.

Installeer buiten verlichting

Inbrekers hebben de neiging om huizen met heldere, goed verlichte buitenruimtes te mijden, omdat de kans groter is dat ze gezien worden. Bewegingsgevoelige verlichting is nog beter, want die verlicht het gebied wanneer een potentiƫle inbreker in de buurt is.

Maak geen reclame voor je kostbaarheden

Als je dure bezittingen hebt, laat ze dan niet in het zicht liggen waar inbrekers ze door ramen of deuren kunnen zien. Bewaar ze uit het zicht of op een veilige plaats waar ze niet gemakkelijk gestolen kunnen worden.

Conclusie

In het algemeen zijn er veel dingen die je kunt doen om je huis te beschermen tegen inbrekers. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je je huis een veel minder aantrekkelijk doelwit maken en inbrekers helpen afschrikken

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Wim van Dam

Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering (of een andere autoriteit) te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om "burgerlijk" genoemd te worden. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Leave a Comment