tiny-house

Zelf een Tiny House bouwen

De tiny house movement is een beweging die is overgewaaid vanuit Amerika. Het komt voort uit een verlangen om eenvoudiger te willen leven. Een tiny house geeft vrijheid omdat deze veel minder kost om te maken en om erin te leven. Een tiny house wordt namelijk vanaf dag een gebouwd met als doel om zo slim mogelijk met energie om te gaan. Door gebruik te maken van efficiënte manieren om energie te besparen en energie op te wekken is het mogelijk om zowel de ecologische voetafdruk én de financiële maandlasten te verlagen! Het is dus niet zo heel raar dat tiny houses steeds populairder worden in Nederland.

 

Geschikte materialen en bouwmaterialen

Duurzame bouwmaterialen komen vaak rechtstreeks uit de natuur. Hout, klei, leem, kurk en kalk behoren tot de meest populaire materialen. Veel natuurlijke bouwmaterialen zijn beproefd en getest. Ecologische en hernieuwbare bouwmaterialen, zoals zeegras, zijn opnieuw in trek op de markt. Het is echter niet altijd gemakkelijk om materialen te vinden die aan alle belangrijke aspecten van duurzaam bouwen voldoen.

Want ecologische bouwmaterialen worden niet alleen gekenmerkt door een milieuvriendelijke toepassing, maar ook door milieuvriendelijkheid in de productie. Kunststoffen op basis van ruwe olie, lakken, isolatiewol, zand en grind moeten daarom worden vermeden. Natuurlijke isolatiematerialen, natuurlijke verven en lijmen op plantaardige basis zonder oplosmiddelen, evenals multi-geïsoleerde houten ramen kunnen zonder aarzeling worden gebruikt.

Sinds kort is er ook een Participatie traject begonnen in Lisse waar het ook mogelijk is om je eigen tiny house in Lisse te bouwen.

Posted in

Koen Duindam

Purk.nl tracht de maatschappelijke verhoudingen, die door grootte en de duur van het onrecht gegroeid zijn of scheef dreigen te groeien, weer te herstellen